Ideja

odgovorne_potrosacice_logo.jpg

Radionice u sklopu projekta Odgovorne potrošačice!

Prioriet na razini EU je prelazak na kružno gospodarstvo. Radionicama u sklopu projekta "Odgovorne potrošačice!" informirat će se i educirati potrošačice i potrošači o kružnom gospodarstvu i o tome koji će plastični predmeti od 1. siječnja 2021. biti zabranjeni. Radionice će se održati online putem platoforme Zoom u srijedu, 6. svibnja, u 10.00, 13:30 i 18.00 sati.
biber.jpg

Četvrti regionalni natječaj za kratku priču Biber

Otvoren je četvrti po redu natječaj za kratku priču Biber. Radove mogu slati autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku; afirmirani, kao i oni koji nisu do sada objavljivali. Natječaj je otvoren do 1. prosinca.
KIP

Poziv za sudjelovanje na Međunarodnom danu plesa

Povodom Međunarodnog dana plesa koji se tradicionalno održava svake godine 29. travnja, umjetnička organizacija KIP i plesna udruga Tiramola iz Splita u suradnji s umjetničkom organizacijom Shooma iz Bjelovara objavljuju poziv na sudjelovanje na temu: Kako se nakon ove intenzivne situacije s epidemijom koronavirusa ponovno fizički približiti ljudima? Hoće li biti moguće doći bliže bez zadrške, straha i "šuljanja"?
unnamed_72.jpg

Radionica videospotova

Radionica videospotova voditeljice Marine Uzelac povezuje filmske autore s glazbenim izvođačima te same autore kreativno izaziva u stvaranju inovativnih pristupa u formi video spota. Prijave su otvorene do 4. svibnja.
kucna_skola_filma.jpg

Kućna škola filma: besplatna online radionica Art-kina

Art-kino pokreće Kućnu školu filma - besplatnu petodnevnu online radionicu filmske pismenosti koja se održava od 4. do 8. svibnja ove godine, pod mentorstvom filmskog kritičara Dejana Durića s Filozofskog fakulteta u Rijeci. Prijave do 30. travnja.
img_20200420_091458_177.jpg

Natječaj - Djetinjstvo na čekanju

Cirkorama poziva djecu, da im uz pomoć roditelja, pošalju fotografije svojih umjetničkih radova, smještenih u unutarnji ili vanjski prostor koji im puno znači u ovom periodu karantene. To može biti crtež u ulici kojom šeću, na klupi na kojoj najviše vole sjediti, skulptura od grančica ili kamenčića nađenih u šetnji, instalacija bilo koje vrste, modna kreacija na lutki, poezija u formi poruke u prirodi ili na balkonu....dajte mašti na volju! Radovi će biti objavljeni u online zbirci Djetinjstvo na čekanju.
radiona.png

Online radionica: Digitalna sinteza zvuka

Radiona.org organizira online radionicu Digitalna sinteza zvuka pod vodstvom Igora Brkića koja će se održati u dva termina tijekom travnja. Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com do srijede, 22. travnja, točno u ponoć.