Ideja

knjige_knjizevnost_knjiznica_izdavastvo_knjiga_foto_to_copy73828.jpg

Fotografski natječaj: Lice knjige

Odaberi knjigu koja te inspirira. Osmisli i snimi fotografiju koja bi mogla biti naslovnica odabrane knjige – poziv je zaljubljenicima u fotografiju za sudjelovanje u natječaju Gradske knjižnice Požega s nazivom Lice knjige iz projekta Knjiga svaki dan 2020. Natječaj traje do 1. svibnja, a prva tri nagrađena autora osvajaju vrijedne nagrade.
vege_izazov_prijateljizivotinja.jpg

Ostani doma i prihvati Vege izazov

Kroz Vege izazov u sljedećih 30 dana možete naučiti mnogo o veganstvu, pravima životinja, namirnicama biljnog podrijetla, negativnom utjecaju uzgoja i jedenja životinja na okoliš i zdravlje, održivom življenju te zašto je sada važno postati vegan.
Foto: KKZ

Radionica Kućnog filma

Budući da su svi odgovorni građani koji ne trebaju izlaziti trenutno u svojim domovima, KKZ vam nudi radionicu koja će pokazati da se za snimanje dobrog filma ne treba izlaziti iz kuće - Radionicu kućnog filma. Odvijat će se online uz tematske module povezane uz boravak u kući. Prijave su otvorene do 2. travnja, završetak filmova do 27. travnja.
unnamed_65.jpg

Radionica vrtlarenja za početnike

Serija ZMAG-ovih radionica vrtlarenja za početnike započinje ove nedjelje radionicom Osnove permakulturnog dizajna vrta. U nedjelju, 8. ožujka, od 10 do 14 sati u Joyful Place, edukacijskoj dvorani u sklopu restorana Joyful Kitchen u Radićevoj 9 u Zagrebu, održat će se radionica za vrtlare početnike.
kamera.jpg

Natječaj za Artistmovie - Eno vani kino

Otvoren je natječaj Artistmovie - Eno vani kino, koji će ove godine obuhvatiti više kategorija studentskih radova, stoga se možete prijaviti u slijedećim kategorijama - stop animacija, eksperimentalni video, kratkometražni film (do 10 minuta), animirani film... Prijaviti se mogu svi studenti akademija iz Hrvatske do 1. travnja u ponoć!
film_medika.jpg

Radionica snimanja igranog filma u Filmskom studiju Medika

Filmski studio Medika poziva na prijavu za sudjelovanje na radionicama snimanja igranog filma. Radionički ciklus započinje 7. ožujka, od 15 sati, u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11. Dinamika održavanja radionica je svake subote do završetka produkcijskog dijela. Prijava je moguća do 3. ožujka.
motovun_copy53442.jpg

Otvorene prijave za Motovunske kratke 2020.

Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 28. srpnja. do 1. kolovoza 2020. godine. Prijave se primaju do 15. svibnja.
star_film_fest.jpg

Otvorene prijave za 7. Star Film Fest

Međunarodni filmski festival, Star Film Fest, čije će se sedmo izdanje održati od 3. do 5. rujna 2020. u Sisku, otvara prijave za filmove za natjecateljski dio programa. Kako biste bili dijelom ovog nezaboravnog kino doživljaja, svoje prijave trebate poslati do 20. svibnja.
Foto: Trafostanica na Miramarskoj, jedna od tri trafostanice koje će dobiti mural

Natječaj za izradu murala na trafostanicama

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za umjetnike/ice ili koautore za izvedbe murala na tri trafostanice u Zagrebu. Odabranim umjetnicima osigurava se umjetnički honorar u iznosu od 10 tisuća kuna bruto, materijal i tehnička oprema za izvođenje djela, te fotografije i video u svrhu promocije umjetnika i rada. Prijave do 5. travnja.