Ideja

krk7.jpg

Reciklažom do umjetnosti 2

Objavljen je nagradni natječaj na temu "Reciklažom do umjetnosti". Tematska podloga prijavljenih radova mora biti povezana s konceptom održivog razvoja te očuvanja prirode i okoliša. Natječaj ostaje otvoren do 15. ožujka 2020. godine.
rovinj_photodays.jpg

Natječaj: Rovinj Photodays 2020

Godišnji natječaj Rovinj Photodays otvoren je za prijave fotografija, a svi sudionici svoje radove mogu poslati do 31. siječnja 2020., u sedam službenih kategorija.
goranovo_proljece.jpg

Goranovo proljeće - raspisan natječaj za mlade pjesnike

Studentsko kulturno-umjetničko društvo "Ivan Goran Kovačić", nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, raspisuje natječaj za nagradu "Goran za mlade pjesnike'' koji je otvoren do 31. prosinca.
josipa_nova_umjetnostosmijeha.jpg

Udruga Umjetnost osmijeha: Natječaj za izlaganje u 2020.

Udruga "Umjetnost osmijeha" raspisuje natječaj za izlaganje u 2020. godini. Zamolbu mogu dostaviti autori, grupe autora ili likovni kritičari/ kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Rok za prijavu je 23. prosinca.
hnd_copy98713.jpg

Natječaj za najbolje novinarske radove

Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove objavljene u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine. Rok za prijavu kandidata (predaju radova) je 31. siječnja 2020.
workshopologija_vizual.jpg

Workshop(ologija) u Rijeci

Edukativni program radionica zagrebačke organizacije Radiona.org, pod nazivom Workshop(ologija), bavi se načinima korištenja različitih materijala i jednostavnih elektroničkih sklopova za stvaranje kreativnih uradi-sam rješenja. Namijenjene građanima svih uzrasta, besplatne radionice se po treći put održavaju u Rijeci (OKC Palach, Kružna 8) 5. i 6. prosinca.
eko_certifikat.jpg

Radionica za poljoprivrednike - Budi eko

Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača poziva poljoprivrednike koji žele pokrenuti ekološku proizvodnju, bilo da već imaju konvencionalno gospodarstvo ili tek započinju, na radionicu Budi eko. Radionica se odvija 5. prosinca, od 17 do 18 i 30 sati, u velikoj dvorani paviljona 6 Zagrebačkog velesajma, u sklopu Sajmova hrane i zdravog življenja.
78169466_2672653939440761_7954187618676113408_o.jpg

Bradaonica - prijave

Autonomni kulturni centar Attack i Kazalište sjena Tripstih, pozivaju na prijavu na radionicu Male Kulturne scene – Bradaonica. Posljednja ovogodišnja radionica održati će se u subotu, 30.studenoga od 18 sati, u prostoru DZIU Medika. Radionice su besplatne, a namijenjene su djeci od 5 do 12 godina. Broj polaznika je ograničen.
knjige_knjizevnost_knjiznica_izdavastvo_knjiga_foto_to_copy43856.jpg

Knjige za zatvorenike/ice

Donacije knjiga za zatvorenike primaju se u Infoshop Knjižnici Pippilotta u Medici ((Pierottijeva 11, Zagreb) u uredovno vrijeme (utorak od 18 do 20 i četvrtak od 17 do 19 sati).
1.hrvatski_dani_biodinamike2.jpg

1. Hrvatski dani biodinamike

Centar dr. Rudolfa Steinera pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske organizira 1. Hrvatske dane biodinamike, te stručnu konferenciju pod nazivom “Razvoj eko-bio agrikulture”, edukacija – komunikacija – inovacija.