unnamed_72.jpgRadionica videospotova voditeljice Marine Uzelac povezuje filmske autore s glazbenim izvođačima te same autore kreativno izaziva u stvaranju inovativnih pristupa u formi video spota. Prijave su otvorene do 4. svibnja.

Polaznici se od samog početka usmjeravaju na praktičan rad kroz pisanje scenarija, produkciju, snimanje i montažu, gdje se potiču inovativni pristupi s vizualima i sadržajima koji će uz autorske pjesme stvarati zanimljivu sintezu. Dakle od polaznika se očekuje predznanje i tehničko poznavanje osmišljavanja, snimanja i montaže. 

Pjesmu koja vas inspirira za budući video spot možete odabrati na sljedećem linku .

Na radionicu se prima 6 naprednih polaznika. Za prijavu je potrebno do 4. svibnja na radionice@kkz.hr poslati sljedeće:

- sinopsis (ili scenarij) 

- biografija polaznika

Radionica će se održavati jednom tjedno online do daljnjega, te se potiče polaznike da već pri prijavi razmišljaju o videu koji se može u potpunosti snimiti kod kuće. (je li to found footage, suradnja online, snimanje mobitelom ili slično...). Trajat će 6 tjedana tijekom svibnja i lipnja 2020. 

Važno je spomenuti da se u ovom slučaju ne rade ‘klasični’ spotovi koji uključuju bendove dok sviraju, kao i da nema bilo kakvog kreativnog miješanje bendova u zamisao videa, dakle budući glazbeni video je potpuno autorsko djelo polaznika. Nakon što video spotovi budu finalizirani, glazbeni izvođači će imati priliku odabrati žele li potpisati radove kao official ili unofficial video.