Ideja

pivilion_2020.jpg

Pivilion – darknet mreža digitalne umjetnosti – poziv na sudjelovanje

U suradnji programa Inquiry Inc.[2020] i projekta hacklab01 – otvoren je poziv za sudjelovanje u Pivilion produkciji namijenjenoj organizacijama, kolektivima, nezavisnim kustosi/ca/ma, umjetnicima/cama koji/e svoje kulturne projekte, umjetničke web arhive i/ili digitalne umjetnine žele predstaviti u decentraliziranom postavu kontinuirane skupne izložbe #pivilion_dot_net*. Odazivi za sudjelovanje u projektu bit će zaprimani kontinuirano, do kraja 2020. godine i/ili do isteka projektnih sredstava.
18.festival_prvih_vizual.jpg

Natječaj za 18. Festival prvih

Umjetnička organizacija Studio Artless otvara natječaj za prijavu radova za 18. Festival prvih. Radovi na temu: Potreba za stanom i stambena politika mogu biti izvedeni u bilo kojem mediju, pod uvjetom da autor u tome mediju radi po prvi put. Natječaj je otvoren do 25. lipnja.
Foto: Miroslav Vajdić

Laboratorij Gajnice - poziv mladim umjetnicima i umjetnicama

Otvoreni likovni pogon poziva mlade umjetnike i umjetnice do 35. godine starosti da se prijave za sudjelovanje na seminaru o participacijskoj umjetnosti i umjetnosti u zajednici koji će se održati u mjesecu lipnju ove godine u Zagrebu. Rok za prijavu je, uslijed privremene stanke u travnju, produljen do petka, 22. svibnja.
radionice_gluma.jpg

Besplatne kazališne radionice Irene Boćkai i Vilima Matule

Umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost poziva sve građane da se prijave na besplatne kazališne radionice u sklopu projekta Dani Zapruđa. Termini radionica: svake subote od 6.6.-4.7.2020. od 10-13h, s javnim nastupom u nedjelju 12.7.2020. u sklopu programa “Dani Zapruđa”. Prijavite se najkasnije do srijede 27.5. do 10h slanjem svojih podataka, kratke motivacije i broja mobitela na email info@arktik.eu.
otvoreni_pogon.jpg

Umjetnost u javnom i socijalnom prostoru - poziv

Otvoreni likovni pogon objavio je Poziv za dostavu podataka o projektima društveno angažirane umjetnosti, za online katalog 'Umjetnost u javnom i socijalnom prostoru u Hrvatskoj'. U fokusu su projekti koji su provedeni ili se provode uz sudjelovanje građanstva. Želja im je na taj način javnosti pružiti uvid u ono što je na ovom polju napravljeno posljednjih desetljeća u Hrvatskoj.
kamov.jpg

Natječaj za nagradu Janko Polić Kamov

Hrvatsko društvo pisaca ustanovilo je 2014. godine Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Ove godine u izbor za Nagradu Kamov ulaze djela objavljena u periodu od od 1.7.2019. do 30.6.2020. godine. Rok za prijavu je 10. srpnja.