Ideja

novinarineklece_kontrapress_copy45786.jpg

Otvorene prijave za nagradu Lorenzo Natali za medije

Novinari se od danas mogu prijaviti za nagradu Europske komisije za medije Lorenzo Natali. Nagradom se novinare iz cijelog svijeta nagrađuje za njihovo internetsko, tiskano ili audiovizualno izvještavanje o ljudskim postignućima i ustrajnosti u pitanjima održivog razvoja. Njihove priče otkrivaju nepravde i prisiljavaju nas na djelovanje. Prijave su otvorene do 15. ožujka.
zene_8ea_copy67895.jpg

Natječaj za izlaganje: One su tu

Pozivaju se žene umjetnice iz cijele Hrvatske da prijave svoje radove za izložbu "One su tu" koja će se realizirati u suradnji s Galerijom likovnih umjetnosti "Slavko Kopač“ u Vinkovcima 8. ožujka, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena. Rok za prijave je 20. veljače.
unnamed_56.jpg

Politička škola za umjetnike 2020. – poziv za prijave

Želiš kroz umjetnost govoriti o društvenim problemima? Iskustvo ti govori kako je doseg takvog angažmana jalov? Umjetnica si, ali moraš raditi izvan sfere umjetnosti da bi preživjela? Kapitalizam ti dere kožu i želiš vidjeti kako izgleda alternativa? Sudjeluj u besplatnoj političkoj školi za umjetnike! Strukturirana je u pet trodnevnih vikend sesija, a održava se od 6. ožujka do 8. svibnja. Prijave do 16. veljače.
unnamed.jpg

Poziv za prijavu radova za European Design Awards 2020

U tijeku je poziv za prijavu radova za Europske nagrade za dizajn (European Design Awards), godišnje nagrade koje se dodjeljuju dizajnerima iz Europe za izvrsna ostvarenja u području komunikacijskog dizajna. oziv je otvoren do 21. veljače, a dodjela Europskih nagrada za dizajn održat će se u svibnju na Europskom festivalu dizajna koji se ove godine održava u Valenciji.
Foto: Pixabay

Besplatna razmjena knjiga i časopisa

Besplatna razmjena knjiga i časopisa održat će se u subotu 25. siječnja, od 11 do 17 sati, u Hrvatskom društvu pisaca (Basaričekova 24). Pozivaju se svi zainteresirani građani i građanke na 15. besplatnu razmjenu svih mogućih knjiga i časopisa na hrvatskom i inim jezicima.
vox_feminae.jpg

Otvoren natječaj za program 14. Vox Feminae Festivala

K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za suradnju u okviru nadolazećeg 14. Vox Feminae Festivala te projekta ‘Strašne žene sve u 16’! Prijave za program primaju se zaključno sa 16. veljače.
zenski_stud.jpg

Upis u program Ženskih studija 2020

Centar za ženske studije raspisao je poziv na upis u jednosemestralni obrazovni program Ženskih studija 2020. Program će se provoditi kroz predavanja podijeljena u 11 modula i trajat će od 10. veljače do 17. lipnja. U programu će gostovati međunarodne predavačice_i te će pojedina predavanja biti na engleskom jeziku. Prijave do 3. veljače.
edutopija.png

EdUTOPIJA21 – stvaramo održivu budućnost

U u sklopu ZMAG-ovog projekta EdUTOPIJA21 – stvaramo održivu budućnost, u subotu, 1. veljače, počinje besplatni obrazovni program za održivi razvoj namijenjen građanima Velike Gorice.
unnamed_41.jpg

Besplatna radionica camere obscure za osnovnoškolce

Fotoklub Split organizira besplatnu četverodnevnu radionicu camere obscure koja je namijenjena učenicima od 1. do 8. razreda. Radionica uključuje upoznavanje s osnovama fotografije, izradu camere obscure, fotografiranje te razvijanje i skeniranje negativa. Voditelji su mladi nagrađivani splitski fotografi Milan Šabić i Maja Prgomet. Broj polaznika je ograničen.