Ideja

zaglavlje_poziva_za_web.jpg

Poziv za sudjelovanje umjetnika - KARLOVAC DANCE FESTIVAL 009

Otvoren je poziv za sudjelovanje karlovačkih plesača i plesnih umjetnika u ljetnom izdanju Karlovac Dance Festivala 009, u organizaciji Free Dance-a. Free Dance poziva karlovačke plesače i plesne umjetnike da prijave svoje ideje za izvedbe do 10. srpnja. Poziv se osobito odnosi na lokalne autore, koreografe, plesače, pojedince ili grupe koje djeluju u suvremenom plesu, neovisno o iskustvu i formalnoj naobrazbi.
filmska_pocetnica_restart.jpg

Filmska početnica - besplatne filmske radionice u Zagrebu

Tijekom ljetnih praznika Filmska početnica donosi dvije besplatne višednevne radionice. Radionica filmskih eksperimenata traje tri dana od 3. do 5. srpnja, dok radionica 3D modeliranja traje dva dana i to 1. i 2. srpnja.
krijes_zef.png

Predavanje, radionica i Ivanjski krijes

Predavanje, radionica i Ivanjski krijes održat će se 21. lipnja na biodinamičkom gospodarstvu "Drvo života", Ugarci 14. kraj Požege od 18:00 do 22:00 sata.
javni_poziv_rijeka2020.jpg

Javni poziv za privremene umjetničke projekte u javnom prostoru

Javni poziv Prepoznavanje odsustva raspisuje Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka (Memorijalni centar Lipa pamti), a program se provodi u partnerstvu s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti iz Rijeke i TD Rijeka 2020 d.o.o., kao dio programskog pravca Doba moći u projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Rok za prijavu na javni poziv je 25. kolovoza.
puo_zagreb.png

Natječaj za izlaganje u Galeriji CEKAO u 2020.

Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva umjetnike i kustose da dostave svoje prijavnice za izlaganje u galeriji CEKAO za 2020. godinu. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe, ili kustoske koncepcije. Natječaj je otvoren do 11. srpnja.
shema_stvari_radionica_jennifer_lyn_morone.jpg

Shema stvari – radionica pisanja priča o budućnosti rada

Udruga Drugo more poziva na dvodnevnu radionicu pisanja priče, koju će 19. i 20. lipnja u Filodrammatici (Korzo 28, Rijeka) voditi američka umjetnica Jennifer Lyn Morone.Radionica pisanja priča i scenarija održat će se u srijedu od 16 do 21 sat, i u četvrtak od 11 do 16 sati, uz mogućnost prilagodbe termina prema dogovoru s polaznicima. Uz kratko motivacijsko pismo, prijave šaljite na adresu info@drugo-more.hr. Pored interesa za pisanje i oblikovanje priča, poželjno je i poznavanje engleskog jezika.