Ideja

nismosame_udruga_copy19209.jpg

Humanitarni buvljak s poznatima udruge Nismo same

Humanitarni buvljak s poznatima koji udruga Nismo same organizira u suradnji s Mirjanom Mikulec, organizatoricom 4. sajma interijera InDizajn - festival modernog doma, održat će se u sklopu Sajma od 26. do 29. rujna u Sportskoj dvorani Arena Zagreb.
logo_wcd_2019.png

Zelena čistka – World Cleanup Day 2019.

Osmu godinu zaredom u Hrvatskoj, 21. rujna nas očekuje Zelena čistka - najveća ekološka nacionalna volonterska akcija, koja okuplja volontere iz više od 150 zemalja svijeta u čišćenju divljih odlagališta otpada, u sklopu Svjetskog dana čišćenja (World Cleanup Day).
radioradionice_rirock.png

Radio Roža - Radio Radionice 2.0

Nakon prvog niza radionica u kojima je bilo riječi o osnovama radija zajednice te tehničkih aspektima zvuka i radija, riječka Udruga Ri Rock priprema cijeli niz edukativnih radionica s odličnim mentorima/cama koje će pokriti sve aspekte funkcioniranja jednog radija - od razvijanja novinarskih vještina, vođenja intervjua i sastavljanja priloga, do tehničkog i operativnog dijela u kojem će se polaznici moći upoznati i razviti vještine jednog radijskog voditelja, tehničara i novinara. Prijavite se do 20. rujna.
pocetna_filmska_radionica.jpg

Žene s videokamerama: Početna filmska radionica

U sklopu 13. Vox Feminae Festivala od 23. rujna do 1. listopada u prostoru DKC Šesnaestica (Ozaljska 16, Zagreb) održat će se radionica "Žene s videokamerama: Početna filmska radionica" koju vode Renata Lučić i Filip Filković Philatz. Cilj radionice je upoznati svakog polaznika/cu s fazama stvaranja filma – od ideje do realizacije. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave se zaprimaju do 20. rujna.
ful_kulturno_2018.jpg

2. Ful kulturno natječaj

Cilj natječaja Ful kulturno je promovirati niskobudžetna kulturna događanja – promocije pisane riječi u svrhu pojačavanja njihovih aktivnosti brendiranja. Prijaviti se mogu promocije i predstavljanja, događanja i festivali. Natječaj je otvoren do 15. listopada.
persian_alphabet_wikipedia.jpg

Tečaj perzijskog jezika u Zagrebu

Veleposlanstvo Islamske Republike Iran organizira učenje perzijskog jezika u školskoj godini 2019./2020. Tečaj će započeti u listopadu 2019. godine i održavat će se dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom.
roza.png

Radio Roža: Radio radionice u sklopu Žiroskopa

U sklopu Žiroskopa održat će se niz edukativnih radionica koje će pokriti sve aspekte funkcioniranja jednog radija - od razvijanja novinarskih vještina, vođenja intervjua i sastavljanja priloga, do tehničkog i operativnog dijela. Radionice su namijenjene radijskim voditeljima i urednicima koji djeluju (ili će tek djelovati) na Roži, radiju zajednice. Prijave traju do 20. rujna.
dar_prednja_strana_letka.png

Dramsko-akcijsko istraživanje mobbinga

Centar za kulturu Trešnjevka je pokrenuo istraživanje o mobbingu na radnome mjestu. Koristeći dramsko-akcijski model istraživanja, ovaj istraživačko-umjetnički projekt će istražiti posljedice zlostavljanja na radnom mjestu (mobbing) i predložiti konkretna rješenja za ovaj gorući društveni problem – uz poticanje uključenja građana (i žrtava) u umjetničko-kulturne aktivnosti i prezentaciju njihovih rješenja. Istraživanje počinje anonimnom online anketom u sklopu koje se može prijaviti za sudjelovanje na edukativnoj dramsko-akcijskoj radionici (DAR). Prijave su otvorene do 30. rujna.
radionica_ilustriranja_foto_booksa.jpg

"Ne daju nam da ostarimo"

Početak rujna označit će točno godinu dana kako u klubu Booksa provode projekt Koja je tvoja priča? namijenjen ljubiteljima i ljubiteljicama književnosti zrelije životne dobi. Sve ove aktivnosti „ne daju im da ostare“. S obzirom na pozitivne povratne informacije, Booksa nastavlja s dijelom projektnih aktivnosti i sljedeće godine, a do kraja godine mogu se priključiti svi oni koji žele.