Ideja

nono.jpg

Poziv za izlaganje na fažanskom festivalu NONO Art Fiera

Udruga Prostor urbane kulture poziva likovne umjetnike svih generacija da se prijave sa radovima na natječaj za izlaganje u okviru prvog festivala NONO Art Fiera u Fažani. Među izlagačima biti će odabran i dobitnik otkupne nagrade u iznosu od 2000 kn. Prijave do 14. kolovoza.
electric_wonderland_1920x1080_fb_a_2.png

Electric Wonderland 2019

Otvoren je poziv na međunarodni maker/hacker ljetni kamp, a prvo izdanje kampa nosi naslov Emerging Environments. Kamp će se odviti od 1. do 7 rujna u Rakovom Jarku u Fužinama (Primorsko-goranska županija).
starfilm.jpg

Poziv za volontiranje na Star Film Festu u Sisku

Bliži nam se 6. po redu Star Film Fest, a organizacijski tim festivala traži mlade, entuzijastične i energične volontere koji će uz njih pridonijeti organizaciji festivala za pamćenje. Festival će se održati u razdoblju od 29. do 31. kolovoza u Sisku, a prijave za volontiranje traju do 1. kolovoza!
kamov.jpg

Natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov 2019.

Hrvatsko društvo pisaca ustanovilo je 2014. godine Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost, međutim nagrada također promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu. Ovogodišnji natječaj je otvoren do 24. srpnja.
17_fp_logo_strip.jpg

Natječaj za 17. Festival prvih

Umjetnička organizacija Studio Artless otvara natječaj za prijavu radova za 17. Festival prvih. Radovi na temu: Nestalna ljubav – o krhkosti ljudskih odnosa mogu biti izvedeni u bilo kojem mediju, pod uvjetom da autor u tome mediju radi po prvi put. Natječaj je otvoren do 23. kolovoza.
peace_529380_960_720.jpg

Trening iz izgradnje mira u Ulcinju

Centar za nenasilnu akciju (CNA) Sarajevo/Beograd poziva na prijave na trening iz izgradnje mira koji će se održati od 18. do 28. listopada u Ulcinju u Crnoj Gori. Prijave do 23. rujna.
hdlu_copy87090.jpg

Natječaj za kustoski koncept 35. SALONA MLADIH

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje NATJEČAJ za kustoski koncept 35. SALONA MLADIH. Salon mladih je izložba namijenjena predstavljanju radova vizualnih umjetnika do 35 godina starosti iz Republike Hrvatske. 35. salon mladih planira se održati u galerijama Bačva, Prsten i PM Doma hrvatskih likovnih umjetnika u terminu listopad – prosinac 2020. Prijave do 18. kolovoza.
radionica_razmjene_ideja_i_pripreme_projekata_img.jpg

Radionica razmjene ideja i pripreme projekata u zgFORUMU

ODRAZ i Institut za razvoj tržišta rada pozivaju na radionicu razmjene ideja i pripreme projekata za provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba koju organiziraju okviru projekta ZgAktiv. Prijave do 8. srpnja.
upitnik.jpg

Natječaj za stipendiju Internationale Journalisten-Programma

Otvoren je natječaj za stipendiju International Journalists’ Programma raspisan za novinare iz srednje i istočne Europe kojom se omogućuje boravak i rad u jednoj od renomiranih njemačkih redakcija. Natječaj se posebno odnosi na novinare koji se bave temama klime i energije. Rok za prijave je 15. srpnja.
telling.jpg

Radionica spekulativnog dizajna

Metamedij u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija (Umjetnička akademija u Splitu) od 12. do 17. kolovoza u Društvenom centru Rojc u Puli organizira besplatnu radionicu spekulativnog dizajna pod nazivom ''Telling the Time: A Speculation in Designing Hybrid-Languages of Time''. Radionica će se održati pod vodstvom mentora Teda Hunta, uz gostujuće predavanje medijskog umjetnika Hrvoja Hiršla. Rok za prijavu je 21. srpnja.