Ideja

unnamed_20.jpg

Animiraj i ti!

U sklopu Filmaktivovog dugogodišnjeg edukacijskog programa Primijenjeni video u srijedu, 26. lipnja, započinje radionica izrade lutaka i stop motion animacije. Radionica će trajati četiri dana tijekom kojih će se polaznici upoznati s izradom glinenih lutaka, scenografije, postavljanja scene i animacijom izrađenih likova. Prijave do 19. lipnja.
unnamed_15.png

Izvedbe svakodnevice u Zapruđu

Pozivaju se svi zainteresirani na besplatno vodstvo novozagrebačkim naseljem Zapruđe. Maroje Mrduljaš, Bojan Krištofić i Boris Vidaković pomoći će zainteresiranima pobliže upoznati ovo posebno naselje. Predviđeno trajanje jednog vodstva je tri sata, a termini su 10., 12. i 14. lipnja.
unnamed_19.jpg

Poziv za izlaganje u Galeriji Spot u 2020.

Ured za fotografiju i Galerija Spot pozivaju umjetnik/c/e i kustos/ic/e da prijave svoje prijedloge na natječaj za izlaganje u 2020. Rok za prijavu prijedloga je 3. srpnja.
open.jpg

OPEN CALL 2019. - Format C

U nastojanju da se djelovanje suvremenih vizualnih umjetnika/ca i nezavisnih organizacija bilježi, okuplja i učini dostupnim u digitalnom okružju, “OC" podrška u 2019. provodi se na temu sukreiranja digitalnih arhiva suvremene vizualne umjetnosti, a namijenjena je vizualnim umjetnicima/cama, neformalnim i nezavisnim neprofitnim kolektivima i inicijativama te organizacijama u kulturi. Projekt se ostvaruje putem otvorenog poziva, a prijave su do 31. listopada.
Foto: Pixabay

Besplatna škola bicikliranja

Udruga Sigurnost u prometu i nextbike sustav javnih bicikala organiziraju besplatnu Školu bicikliranja 18+. Škola bicikliranja namijenjena je odraslim osobama u cilju povećanja sigurnosti biciklista u prometu. Škola bicikliranja u Zagrebu na rasporedu je 1. lipnja, od 9:45 do 14 sati u Boćarskom domu. Edukacija će se sastojati od teorijskog i praktičnog dijela. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 31. svibnja do 16 sati.
unnamed_17.jpg

Natječaj za izlaganje u HDD galeriji

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva autore i autorske timove (dizajnere i one bliskih disciplina, kritičare, teoretičare i kustose) na predlaganje izložbi i projekata za program HDD galerije u 2020. godini. Rok za prijavu prijedloga je 28. lipnja.
unnamed_15.jpg

Umjetnički pojmovnik javnog prostora u Slavonskom Brodu

Otvoreni likovni pogon i Muzej Brodskog Posavlja pozivaju mlade umjetnike i umjetnice do 33. godine starosti da se prijave za sudjelovanje na seminaru na kojem će zajedno s građanima*kama Slavonskog Broda osmisliti privremene umjetničke intervencije na teme koje su relevantne za život u tom gradu. Sastavni dio prijave je prijedlog intervencije. Rok za prijavu je 7. lipnja.