Ideja

kinoklub_zagreb.jpg

Proljetna Filmska škola KKZ-a

Proljetno izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb počet će uvodnim predavanjem u četvrtak 18. travnja, s početkom u 19 sati u kino dvorani Kinokluba Zagreb (Trg žrtava fašizma 14).
antifasizam_copy56871.jpg

Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje

Centar za mirovne studije, Kuća ljudskih prava Zagreb, GONG i Hrvatsko novinarsko društvo organiziraju radionicu za novinarke i novinare, urednike i urednice te studente i studentice novinarstva Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje. Jednodnevna radionica će se održati u subotu, 27. travnja od 9 i 30. do 16 i 30 sati, u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva. Prijave do 19. travnja.
unnamed_39.jpg

Natječaj A4, drugo izdanje

Galerija umjetnina u Splitu objavljuje poziv i otvara postupak prijave na natječaj A4 2 izdanje. Pravo pristupa na natječaj imaju studenti / studentice diplomskog studija Umjetničke akademije u Splitu, Umjetničke akademije u Osijeku, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Likovne akademije u Zagrebu, u suradnji sa studentima / studenticama diplomskog studija Povijesti umjetnosti hrvatskih sveučilišta. Natječaj se zatvara 30. lipnja.
unnamed_13.png

Otvoreni poziv filmske škole Frooom!

Poziv je namijenjen djeci od 8 do 14 godina da svojim video uratkom ili filmskom pričom osvoje sudjelovanje na nekoj od Frooom! petodnevnih edukacija.
esdw_cover_photo2019.jpg

Europski tjedan održivog razvoja 2019

Otvorene su prijave za Europski tjedan održivog razvoja (ETOR), koji se uspješno provodi već petu godinu za redom od 30. svibnja do 5. lipnja. ODRAZ je koordinator ove inicijative u Hrvatskoj. Prijave do 30. svibnja.
Foto: I.P.

Sudjeluj u terenskom istraživanju Zagreb Pridea

Zagreb Pride ponovno provodi terensko istraživanje o iskustvu diskriminacije, zločina iz mržnje i nasilja prema LGBTIQ osobama u Hrvatskoj. Iako je tema upitnika diskriminacija, zločin iz mržnje i nasilje prema LGBTIQ osobama, iskustvo diskriminacije ili nasilja nije uvjet za ispunjavanje upitnika. Nužno je tek da se osobe identificiraju kao LGBTIQ osobe, imaju više od 16 godina i da su nekom razdoblju od 2013. godine živjele ili trenutno žive u Hrvatskoj. Prikupljeni podaci pomoći će poboljšanju kvalitete života svih: LGBTIQ osoba, naših obitelji, prijateljica i bližnjih u Hrvatskoj, ali i društva u cjelini.
upitnik_copy41780.jpg

Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), u suradnji s agencijama za odnose s javnošću CTA komunikacije i Equestris dodijelit će dvjema udrugama stručnu komunikacijsku podršku te financijsku potporu u iznosu od 30.000 kuna. Javni poziv je otvoren do 2. svibnja.
13_prelec_instagram.png

Dizajn za nedizajnere na 15. Culture Shock Festivalu

U subotu, 6. travnja u 14 sati, na Pučkom otvorenom učilištu u Križevcima možete besplatno naučiti osnove dobrog vizualnog dizajna uz iskusnog dizajnera Andriju Preleca. Radionica se održava u sklopu jubilarnog 15. Culture Shock Festivala.