shema_stvari_radionica_jennifer_lyn_morone.jpgUdruga Drugo more poziva na dvodnevnu radionicu pisanja priče, koju će 19. i 20. lipnja u Filodrammatici (Korzo 28, Rijeka) voditi američka umjetnica Jennifer Lyn Morone.Radionica pisanja priča i scenarija održat će se u srijedu od 16 do 21 sat, i u četvrtak od 11 do 16 sati, uz mogućnost prilagodbe termina prema dogovoru s polaznicima. Uz kratko motivacijsko pismo, prijave šaljite na adresu info@drugo-more.hr. Pored interesa za pisanje i oblikovanje priča, poželjno je i poznavanje engleskog jezika.

Ova osebujna umjetnica koja je samu sebe registrirala kao korporaciju, 2017. je godine u Filodrammatici održala predavanje Designing Civil Disobedience i iste se godine u galeriji predstavila izložbom Jennifer Lyn Morone™ Inc. Ovog puta u Rijeku stiže kako bi, prikupljanjem priča o budućnosti posla i rada, uključila sve zainteresirane u proces oblikovanja svoje nove video instalacije, Shema stvari, koju priprema u okviru programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

S naglaskom na temu "budućnosti rada", polaznici radionice koristit će alate i tehnike oblikovanja priče, izgradnje svijeta i spekulativne fikcije u svrhu stvaranja scenarija o tome kako bi mogao izgledati poželjni post-radnički svijet. Pritom cilj nije u zamišljanju distopija, utopija ili dalekih budućnosti, već svijeta u kojem bismo željeli živjeti, a da je moguć već danas.

Sudionici će zajedno identificirati suvremene društvene probleme i razmišljati o načinima njihovog nadvladavanja, a samostalno će zamišljati i razvijati nacrte svojih priča. Nacrte će potom razmijeniti i odlučiti hoće li nastaviti raditi sami ili kao grupa u njihovom dovršavanju.

Polaznici su pozvani da i nakon završetka radionice nastave razvijati svoje likove i radnje, s mogućnošću da postanu dio većeg suradničkog projekta u kojem bi se njihove zamisli uključile u video rad, koji će biti prikazan u okviru programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Više doznajte na internetskoj stranici udruge Drugo more, koja je organizator radionice i voditelj programskog pravca Dopolavoro.