Ideja

ruralni_parlament.png

3. Hrvatski ruralni parlament

Otvoren je poziv za sudjelovanje na trećem Hrvatskom ruralnom parlamentu koji će se održati 20. - 23. svibnja u Tisnome, Vodicama i okolici! Prijave se zaprimaju do popunjenja kapaciteta, a najkasnije do 13. svibnja.
Lana Stojičević: Kad ne dime tvornički dimnjaci, Šibenik, projekt realiziran unutar Umjetničkog pojmovnika javnog prostora 2018. Foto: Goran Radošević

Umjetnički pojmovnik javnog prostora u Slavonskom Brodu

Otvoreni likovni pogon i Muzej Brodskog Posavlja pozivaju mlade umjetnike i umjetnice do 33. godine starosti da se prijave za sudjelovanje na seminaru na kojem će zajedno s građanima*kama Slavonskog Broda osmisliti privremene umjetničke intervencije na teme koje su relevantne za život u tom gradu. Sastavni dio prijave je prijedlog intervencije. Rok za prijavu je 7. lipnja.
animafest.png

Volontirajte na Animafestu!

Otvorene su prijave za volontiranje na 29. Svjetskom festivalu animiranog filma - Animafest Zagreb 2019. Natječaj je otvoren do nedjelje, 12. svibnja.
upitnik_copy37711.jpg

Natječaj za izlaganje u Galeriji Prozori

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2020. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kao i kustoske koncepcije. Posebna će se pozornost usmjeriti na prijedloge koji animiraju javni prostor i aktiviraju lokalnu zajednicu, kritički promišljaju te inovativno reagiraju na kontekst galerije. Rok prijave je 5. lipnja.
Ilustracija: M.K.

Bicikl za sretno dijete

Udruga Portal Dobrote pokrenula je novu humanitarnu priču usmjerenoj najmlađima "Bicikl za sretno dijete".
poziv_foto.png

FreeZURA zove mlade pisce i pjesnike

FreeZURA – slobodna zajednica umjetnika u razvoju u okviru aktivnosti radionice kreativnog pisanja i nakladništva raspisuje natječaj u potrazi za suvremenim autentičnim mladim književnim glasovima Istre. Traže se pisci i pjesnici od 15 do 25 godina s boravištem/prebivalištem u Istarskoj županiji da doprinesu svojim pjesničkim i proznim radovima zborniku koji će se objaviti u sklopu projekta FreeZURA i radionice kreativnog pisanja i nakladništva. Prijave do 15. svibnja.
upitnik_copy37711.jpg

Poziv za dostavu priča #NEovisne

Udruga za pomoć ovisnicima "Vida", Rijeka, kreće s prikupljanjem svjedočanstava te kratkih priča, poezije, crtica, fotografija, dnevničkih zapisa i drugih kreativnih uradaka na temu doživljaja ovisnosti, a koje su kreirale žene. Svoje radove možete dostaviti anonimno, pod pseudonimom ili potpisane,