Pritisak odozdo

dandobreekonomije_zmag.jpg

Dan dobre ekonomije u Pregradi

Dan dobre ekonomije u gradu Pregradi održat će se u petak, 9. travnja 2021., ispred Muzeja grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina (Trg Gospe Kunagorske 3), od 10 do 12 sati, u sklopu projekta Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG) Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju.
probudi_jednakost.jpg

Tjedni jednakosti - Zagreb #ProBudiJednakost

Predstavu POGLEDAJME koja istražuje i progovara o identitetu i društvenim odnosima, građani i građanke moći će besplatno pogledati 9. travnja u 19.30 u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu, uz obaveznu rezervaciju karata na prijave@cms.hr i pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. Broj karata je ograničen.
banijamladi_yihr.png

Solidarno za mlade: zapošljavanje i razvoj zajednice

Kakvi su problemi i perspektiva mladih u Hrvatskoj i na potresom pogođenim područjima Banije? Hoće li Banija uopće opstati? Koja je uloga civilnog društva u razvoju zajednice i inovacijama te razvoju vještina mladih? S kakvim se problemima mladi suočavaju prilikom traženja prvog posla i hoćemo li uspješnim politikama uspjeti spriječiti iseljavanja? O ovome će se razgovarati na online međusektorskoj konferenciji "Solidarno za mlade: zapošljavanje i razvoj zajednice" koju u utorak, 30. ožujka 2021. organizira Inicijativa mladih za ljudska prava.
kampanja_51potpis.jpg

Mjesec dana za pravo na sjeme

Inicijativa "Sjeme je naše ljudsko pravo", kao predstavnica preko 32.000 poljoprivrednika, građana, udruga i predstavnika akademske zajednice, 24. ožujka u sklopu projekta "Sjeme je naše ljudsko pravo!" pokreće javnu kampanju "Mjesec dana za pravo na sjeme" tijekom koje će organizirati podjelu sjemena građanima u većim hrvatskim gradovima, organizirati predavanja, razmjene sjemenja, okrugli stol i niz drugih događanja s ciljem podizanja svijesti o važnosti sjemena. Istovremeno će i prikupljati sjeme za Banovinu koje će podijeliti stanovnicima stradalima u potresu.
lng_za.jpg

Proširenje LNG terminala na Krku je neprihvatljivo - potpišite peticiju

Europska komisija trenutno izrađuje peti popis projekata od zajedničkog interesa (tzv. PCI popis) za infrastrukturne projekte koji bi trebali dobiti pristup EU sredstvima i imati koristi od ubrzane provedbe. Za mjesto na ovom popisu prijavljena su čak 74 velika plinska projekta, a jedan od predloženih je nastavak LNG projekta na Krku, tzv. druga faza, zajedno s pripadajućim cjevovodima/interkonektorima i plinskim kompresorom.
mozemo_zajedno.jpg

Nacionalni dan invalida rada

Nacionalni dan invalida rada ove godine pada u nedjelju, 21. ožujka, a Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) će taj dan obilježiti dan kasnije, u ponedjeljak, 22. ožujka 2021. godine on-line objavom predavanja i izložbe.