Pritisak odozdo

klima_zelenaakcija.jpg

Serija webinara: Klimatski aktivizam za početnike

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva na “Klimatski aktivizam za početnike”, besplatnu seriju od četiri webinara koji će se održati od 1. do 7. lipnja od 18 do 20 sati, a otvoreni su za sudjelovanje svih zainteresiranih. Najmarljivije polaznike_ce webinara te buduće aktiviste i aktivistkinje očekuje i uzbudljiv aktivistički vikend u prirodi!
idahobit_rijeka_lori_archive.jpg

Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije u Rijeci

Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia - IDAHOBIT) obilježava se diljem svijeta 17. svibnja od 2004. godine, u Hrvatskoj od 2011. kada ga je službeno potvrdio Sabor a Grad Rijeka je jedini grad u Hrvatskoj koji ovaj dan obilježava isticanjem zastave duginih boja na pročelju Gradske vijećnice.
nasilje_u_obitelji_webinar_ebert.jpg

Nasilje u obitelji u vrijeme korone

Zaklada Friedrich Ebert poziva na niz rasprava pod nazivom: Politika u demokracija u doba korone. Treća webinar rasprava održat će se u srijedu, 13. svibnja, u 18 sati na temu Nasilje u obitelji u vrijeme korone.
zoom_prosvjed_sssh_vizual.png

Prvosvibanjski e-prosvjed: Radnicima hvala – ali prvo prava

Epidemija korona-virusa ne dopušta održavanje tradicionalne sindikalne povorke i javnoga prosvjeda povodom Međunarodnog praznika rada. Stoga će Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) ove godine, po prvi puta u povijesti organizirati e-prosvjed putem platforme Zoom. E-prosvjed održat će se 1. svibnja 2020. godine, pod sloganom "Radnicima hvala – ali prvo prava“, od 11,00 sati do 12,00 sati.
bicikl_tranzicijarijeka.jpg

Tko biciklira koronu eskivira

Tko biciklira koronu eskivira naziv je prvog Zoom predavanja Tranzicijske inicijative Rijeka koje će se održati u utorak, 28. travnja, u 19 sati. Po završetku slijedi rasprava.
cover_petkom_u_19_ver_02.jpg

Novi prosvjed na balkonima i prozorima

Udruge pozivaju građanke i građane Zagreba na novi prosvjed protiv Bandića na balkonima i prozorima stanova i kuća u petak, 24. travnja u 19 sati. Organizatori, Zagreb te zove, Zelena akcija i Pravo na grad, ovaj su prosvjed nazvali "Bandiću, vrati pare", stavljajući fokus na gradonačelnikovo rasipanje gradskog novca na mutne i nepotrebne, često i preplaćene poslove.
dostaje_bandic1.jpg

Novi prosvjed na prozorima i balkonima protiv Bandića

Zagreb te zove, Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju sve građanke i građane Zagreba da u petak, 17. travnja u 19:00 sati izađu na svoje balkone i prozore te još jednom glasno poruče Bandiću - dosta je!