Pritisak odozdo

Foto: KBP, Facebook

“Početak radova”, Knežija

Ove nedjelje (18.10.) od 11:30 do 13 sati grupa umjetnika će izvesti performans performans koji govori o važnosti javnog prostora, pod nazivom “Početak radova”. Performans će se odvviti u parku na Knežiji (Davorina Bazjanca 1, kod DM-a) kojem prijeti uništenje uslijed najavljene izgradnje stambeno-poslovne osmerokatnice protiv koje su se građanke i građani Knežije ljetos pobunili.
slika_1.festival_etike.jpg

Festival etike

Zagrebački Klub Močvara organizira Festival etike od 2. listopada do 4. listopada na terasi Kluba. Ulaz je besplatan, no za glazbeni dio večeri obavezno je preuzimanje besplatne ulaznice putem Entria.
koronadomazet.jpg

Mladen Domazet: Korona, klima i kronično izvanredno stanje

Dr. sc. Mladen Domazet će 8. listopada u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli održati predavanje Korona, klima i kronično izvanredno stanje. Predavanje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre.
djelatnik_terenske_ekipe_sklonista_sa_psom_kojeg_je_pronasao_u_gradu.jpeg

Sklonište Dumovec: Svjetski dan zaštite životinja

Svjetski dan zaštite životinja obilježit će se u subotu, 3. listopada, u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu. Prigodni edukativni i zabavni program namijenjen građanima svih dobi trajat će od 10 do 16 sati.
humus_hsep.jpg

Zdravlje počinje u tlu

Projekt Eko-logično nastavlja predavanjem Zdravlje počinje u tlu prof.dr.sc. Mirjane Brmež, profesorice Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Predavanje će se održati u restoranu Oaza Joyful Kitchen, Radićeva 9, Zagreb, u ponedjeljak, 28. rujna, od 18:30 do 19:30h.
yihrr_copy21436.jpg

Kako je raditi u civilnom društvu?

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva sve one koje zanima rad u udrugama na online diskusiju koja će se održati preko platforme Zoom u ponedjeljak, 21. rujna, od 17 do 18.30h, s naslovom “Kako je raditi u civilnom društvu?”