Pritisak odozdo

platformazarepro.png

Peticija kojim se zahtijeva oštra osuda kršenja ljudskih prava u Poljskoj

Platforma za reproduktivnu pravdu uputila je jučer Vladi RH peticiju, a kojim zahtijevamo oštru osudu kršenja ljudskih prava u Poljskoj i poduzimanje političkih poteza u okviru bilateralnih odnosa s Poljskom kao i na razini raspoloživih mehanizama u okviru EU institucija.
Ilustracija: M.K.

Obljetnica konferencije COP 21

Povodom obljetnice konferencije COP 21, veleposlanstva Francuske Republike u Rumunjskoj, Srbiji i Hrvatskoj te francusko Ministarstvo poljoprivrede i prehrane pozivaju na webinar na temu zaštite tla (simultani prijevod na rumunjski, srpski i hrvatski jezik) 2. prosinca od 13.00 do 16.00 sati.
mirovni_studiji.png

Otvorene su prijave na Mirovne studije 2021.

Centar za mirovne studije otvorio je prijave za 23. generaciju Mirovnih studija, obrazovnog programa koji se ove se godine prvi put se odvija online, a mogu se prijaviti građani i građanke iz cijele Hrvatske bez obzira na prethodno obrazovanje i godine.
zero_waste_copy88699.jpg

Život bez stvaranja otpada

Što je to Zero Waste možete saznati u petak, 20. studenog 2020., u Zagrebu, u udruzi Vestigium, Rudeška cesta 142, Zagreb, u 18 sati. Na predavanju koje organizira Udruga za nezavisnu medijsku kulturu upoznat ćete se s ovim životnim stilom, ali i političkim pokretom kojem je cilj smanjiti nastanak otpada, po mogućnosti u potpunosti.
large_gew_visual_2020.jpg

Tjedan globalnog obrazovanja: Ovo je naš svijet pokrenimo promjene zajedno!

Tjedan globalnog obrazovanja obilježava se od 16. do 20. studenog u cijeloj Europi, pa tako i u Hrvatskoj kako bi se podsjetilo na važnost odgojno-obrazovnog sustava usmjerenog na život u globalno povezanim, međuzavisnim i interkulturnim društvima te aktivan stav u borbi za ljudska prava, dostojanstvo i održivost.
predavanje_brunomotik.jpg

Tehnološki suverenitet u održivoj poljoprivredi

Permakulturni dizajner Bruno Motik održat će 12. studenog u 17 sati online predavanje "Tehnološki suverenitet u održivoj poljoprivredi“ koje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica u Puli.