Pritisak odozdo

okolisfilmfest.jpg

7. Okolišni filmski festival u Zagrebu

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na sedmi E?! - Okolišni filmski festivall koji će se održati od 16. do 19. rujna u Kino Kinoteka i Zelenoj akciji. Ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!
borovje_bolcaliste_borovje_fb.jpg

Prosvjed: Borovje za boćalište

Prosvjed će biti održan u nedjelju, 16. kolovoza, u 18 sati na boćalištu u zagrebačkom Borovju.
filozofski_inicijativazafilozofski.jpg

Prosvjedna povorka Filozofskog fakulteta

Inicijativa za Filozofski poziva sve zainteresirane da se pridruže zaposlenicima i studentima zagrebačkog Filozofskog fakulteta u prosvjednoj povorci koja će se održati u utorak, 14. srpnja, zbog odluke rektora Damira Borasa o suspenziji dekanice Filozofskog fakulteta Vesne Vlahović-Štetić i smjene cijele njegove uprave". Okupljanje počinje ispred FFZG-a u 11:45, a povorka kreće u 11:55.
srebrenica_documenta.jpeg

SREBRENICA 25: relativiziranje genocida i drugih ratnih zločina

Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću vas poziva na raspravu "SREBRENICA 25: relativiziranje genocida i drugih ratnih zločina“ – koja će se održati u srijedu, 8. srpnja, u 12:00 u dvorani Kuće ljudskih prava, Selska cesta 112 c, Zagreb, u kojoj će sudjelovati filozof i politički analitičar Žarko Puhovski, povjesničar Hrvoje Klasić i monitorica suđenja za ratne zločine Jelena Đokić Jović. Raspravu će moderirati Vesna Teršelič iz Documente – Centra za suočavanje s prošlošću.
bolnicki_parking_svima_hrcin.jpg

Bolnički parking svima, a ne samo njima!

Naš cilj je od tvrtke MB-Kvadrat doo otkupiti skupi parking (sada se plaća 14kn/h) i stavili ga na besplatno raspolaganje svim pacijentima i građanima koji posjećuju i borave u bolnici Merkur (Zajčeva). Kako bi u tome uspjeli sakupljamo sredstva u iznosu od 1,192.366 kuna. To je cijena koju su platile Kim Ann Škoro i Ivana Žibrat za parking parcelu.  
hnd.jpg

Forum o medijskim politikama; "A novinarstvo?"

Forum će biti održan 30. lipnja 2020. s početkom u 12 h, u Novinarskom domu u Zagrebu, Perkovčeva 2, u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske.
Foto: Inicijativa Građanke i građani Rijeke

Za slobodu 2020: Ne damo prava, ne damo slobode!/ OTKAZANO

Rijeka je bila prvi hrvatski grad koji se, još 2018. godine, usprotivio održavanju Hod za život - manifestacije čiji je cilj degradirati razinu stečenih ženskih (i ljudskih) prava. Riječkim primjerom u narednim godinama vodili su se i Sisak, Zadar i Split te neki manji hrvatski gradovi, u sve većem broju poručujući kako se ne slažu s idejama da je nadzor nad ženskim tijelima pitanje države i društva./ Događaj je otkazan!
Foto: Fibonacci Blue, Wikipedia

Solidarnost s pokretom Black Lives Matter

Inicijativa protiv policijskog nasilja i rasizma poziva na prosvjednu akciju koja će se održati u utorak, 9. lipnja, u 18 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.
obrazovanjeufokusu.jpg

Obrazovanje u doba krize - online panel rasprava

GOOD inicijativa u suradnji s ekspertima i suradnicima, već tradicionalno organizira konferenciju povodom obilježavanja godišnjice održavanja prosvjeda "Hrvatska može bolje!“ 2016. i 2017. godine. Prvi panel pod nazivom "Obrazovanje u doba krize“ održat će se 1. lipnja u 18 sati.