Pritisak odozdo

Foto: Radiofabrik Showcase - Community Radio Salzburg

Peticija za spas Radio Študenta - Ljubljana

Radio Študent Ljubljana nalazi se ispred možda najvećeg izazova u svojoj 52-godišnjoj povijesti. Neočekivano i nenajavljeno brisanje Radia Študent iz budžeta Studentske organizacije u Ljubljani za 2021. godinu moglo bi značiti kraj za najstariji neovisni i studentski medij u Europi.
Foto: Ljudi za ljude<br>

Skupovi podrške Baniji: Jezuitski trg Zagreb i Kalemegdan Beograd

Na simboličan način sutra, 12. siječnja, s početkom u 12 h održat će se istovjetni skupovi podrške stanovništvu Banije pogođenim potresom, i to na zagrebačkom Jezuitskom trgu i beogradskom Kalemegdanu, kod spomenika “Ribar” kipara Simeona Roksandića.
infografika_stres.jpg

BlueMonday akcija: Uljepšajmo "najdepresivniji dan u godini"

Udruga Životna linija organizira akciju pomaganja građanima izloženima stresu i depresiji na ovogodišnji Plavi ponedjeljak (engl. BlueMonday), poznat u medijima i kao "najdepresivniji dan u godini". Akcija se održava na Zoomu, u ponedjeljak 18. siječnja od 19:00 do 20:30 sati.
book_znanjezaodrzivodjelovanje_naslovna_page_001.jpg

Priručnik: Znanje za održivo djelovanje - od teorije do prakse

CMS u suradnji s partnerskim udrugama i školama pripremio je i objavio priručnik u području održivog razvoja. Namijenjen je obrazovnim radnicama/ima s namjerom inspiriranja i umnažanja dobrih praksi odnosno utjecaja škola na pozitivne promjene u zajednici.
large_logo_cms_copy95250.png

Radikalizacija u Hrvatskoj?

Na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. prosinca od 17 do 18.30 sati, Centar za mirovne studije organizira online tribinu “Radikalizacija u RH? - Odakle dolazi? Kako reagiramo?” u sklopu Human Rights Film Festivala.
aleksandra_zec.jpg

Komemoracija obitelji Zec

Povodom godišnjice ubojstva Aleksandre, Marije i Mihajla Zeca, ubojstva koje hrvatsko pravosuđe nije imalo snage procesuirati, a hrvatska politika nije i nema snage komemorirati, Antifašistička liga Republike Hrvatske organizira komemoraciju u ponedjeljak, 7. prosinca, s početkom u 17.00 h kod Adolfovca na Sljemenu, lokalitetu gdje su u noći sa 7. na 8. prosinca 1991. ubijene djevojčica Aleksandra i njezina majka Marija Zec.