Pritisak odozdo

zene_u_okovima_radnog_vremena_najava.jpg

Žene u okovima radnog vremena

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, Ženska sekcija Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) organizira performance "Žene u okovima radnog vremena“ u Zagrebu, u nedjelju, 8. ožujka, na Trgu bana Josipa Jelačića (ispod sata) u Zagrebu, u 12 sati.
kurs_vizual_nocnimars.jpg

5. Noćni marš

Noćni marš u Zagrebu se održava petu godinu zaredom, ove godine pod sloganom ŽIVIO FEMINIZAM! ŽIVIO 8. MART!. Okupljanje počinje u 17 i 30 sati na Trgu žrtava fašizma. Povorka prema Zrinjevcu kreće oko 18 sati. "Peti Noćni marš slavimo glasno na ulicama naših gradova, svjesne da se za svoja prava i živote moramo izboriti same i da ta borba traje cijelu godinu", poručuju organizatorice.
vizual_fierce_women_wow_autori_tea_sokac_i_jimbo_bernaus_bam_studio.png

Dodjela nagrada za strašne žene godine

Portal Voxfeminae.net i društveno poduzeće Fierce Women po prvi put organiziraju dodjelu nagrada za strašne žene godine. Uoči međunarodnog dana žena, ova proslava stvaralaštva i postignuća žena održat će se u srijedu, 4. ožujka, s početkom u 18h u Botaničaru (Trg Marka Marulića 6, Zagreb).
mars.jpg

Daj šta daš za Noćni marš

I ove godine drugarsku pomoć i podršku za organizaciju petog po redu osmomartovskog Noćnog marša u Zagrebu - traži se od svih vas (nas). Kako bi pokrile troškove marša, fAKTIV organizira donatorsku žurku Daj šta daš za Noćni marš. Žurka se održava u Grof Melin u petak, 28. veljače od 21 sat. Keš donacije prikupljaju se na ulazu, a ako nemate za donaciju, svejedno se dođite zabaviti!
greennewdealtribina.jpg

Koji je dil s Green New Dealom?

Tribina će se održati u petak, 21. veljače, u prostorijama Srpskog privrednog društva "Privrednik" (Ulica Petra Preradovića 18, Zagreb) s početkom u 18 sati.