probudi_jednakost.jpgPredstavu POGLEDAJME koja istražuje i progovara o identitetu i društvenim odnosima, građani i građanke moći će besplatno pogledati 9. travnja u 19.30 u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu, uz obaveznu rezervaciju karata na prijave@cms.hr i pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. Broj karata je ograničen.

Istog dana, nova glumica u predstavi POGLEDAJME, Severina Lajtman, sudjelovat će u razgovoru s Melanijom Mešić koja je glumila u prethodnoj verziji predstave te će u online razgovoru podijeliti iskustva rada na predstavi, pitanjima koja predstava otvara te o diskriminaciji s kojom se susreću.

Unutar jedne godine, svaki_a peti_a Rom_kinja doživi diskriminaciju. Stoga kroz Tjedne jednakosti, koji će se između 8. travnja i 30. lipnja održati u šest gradova diljem zemlje - u Zagrebu, Slavonskom Brodu, Rijeci, Kutini, Čakovcu i u Belom Manastiru - organizacije žele upozoriti na posljedice diskriminacije i probuditi jednakost.

U sklopu Tjedana jednakosti na društvenim mrežama će biti predstavljena kampanja #ProBudiJednakost, a u lokalnim zajednicama održat će se intervencije u javnom prostoru.