Pritisak odozdo

antifasizam_copy13346.jpg

Skup sjećanja na Kristalnu noć

U ponedjeljak, 9. studenoga, u 18 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, Antifašistička liga RH organizira skup sjećanja na Kristalnu noć, pogrom nad Židovima u Njemačkoj i Austriji koji se dogodio prije 82 godine.
ekoseminar2020.png

Jesenski eko-seminar 2020. godine

Tradicionalni Jesenski eko-seminar Zelene akcije održat će se i ove godine, od 17. studenog do 15. prosinca, ali u malo drugačijem, online izdanju radi trenutne pandemije koronavirusa.
hnd_copy25297.jpg

"Zajedno bez mržnje"

Pozivamo vas na 2. Forum u Novinarskom domu "Zajedno bez mržnje" - studenoga 2020. u 11 h Novinarski dom, Perkovčeva 2, Zagreb
lgbt_flag_copy44349.jpg

Poziv na uključenje u inicijativu: ZA-Pravo LGBTIQ OSOBA

Nastavnice i nastavnice, studentice i studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu pokreću inicijativu za osnivanje nove studentske udruge naziva ZA-PRAVO LGBTIQ OSOBA (kraće: ZA-Pravo). Ukoliko ste student ili studentica nekog od studijskih smjerova na Pravnom fakultetu ili nekadašnji student ili studentica, iz inicijative pozivaju da im se javite ako ste zainteresirani sudjelovati u osnivanju i radu udruge.
zero_waste_copy88699.jpg

Život bez stvaranja otpada

Što je to Zero Waste možete saznati u srijedu, 28. listopada 2020., u Zagrebu, u udruzi Vestigium, Rudeška cesta 142, Zagreb, u 17 sati. Na predavanju koje organizira Udruga za nezavisnu medijsku kulturu upoznat ćete se s ovim životnim stilom, ali i političkim pokretom kojem je cilj smanjiti nastanak otpada, po mogućnosti u potpunosti.
okrugli_stol_fb_event_cover_final.png

Zajedno za zeleni oporavak i razvoj

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), Greenpeace u Hrvatskoj, Zelena akcija i Zelena energetska zadruga (ZEZ) u četvrtak, 29. listopada, s početkom u 10 sati u Novinarskom domu u Zagrebu, organiziraju okrugli stol pod nazivom "Zajedno za zeleni oporavak i razvoj". Zbog epidemiološke situacije, potrebno se unaprijed registrirati do 26.10.
terapijski_park_daniela_winterbottoma.jpeg

Predavanje o dizajniranju terapijskih vrtova

u četvrtak, 22. listopada, u 18.00 sati, u sklopu programa Zeleni val Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture, održat će se on-line predavanje eminentnog krajobraznog arhitekta Daniela Winterbottoma.