1.hrvatski_dani_biodinamike2.jpgCentar dr. Rudolfa Steinera pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske organizira 1. Hrvatske dane biodinamike, te stručnu konferenciju pod nazivom “Razvoj eko-bio agrikulture”, edukacija – komunikacija – inovacija.

Ovo jedinstveno događanje po prvi puta u Hrvatskoj, okuplja stručnjake iz zemlje i inozemstva koji se bave pitanjima utjecaja klimatskih promjena na budući razvoj, održivog gospodarenja, brendiranjem, marketingom i pozicioniranjem na tržištu, kao i proizvodnjom prehrambenih proizvoda s dodanom vrijednošću, a u kontekstu biodinamičke poljoprivredne proizvodnje.

Teme rasprave panelista vezane su na globalne ciljeve UN-a. U skladu sa svjetskim ekološkim trendovima i stručnim specijalizacijama panelista raspravljati će se o utjecaju klimatskih promjena na razvoj ekološke i biodinamičke poljoprivredne proizvodnje, praćenju i kontroli kvalitete biodinamičke proizvodnje i prerade, pozicioniranju i brendiranju biodinamičkih proizvoda, prednostima konzumacije hrane proizvedene po ekološkim načelima, te sustavu edukacije proizvođača i organizaciji mreže mentora za potporu hrvatskim poljoprivrednicima.

Sudionici:
• dr.sc. Srgjan Kerim, predsjednik 62. Generalne skupštine Ujedinjenih naroda
• prof.dr.sc. Dragan Primorac, liječnik i znanstvenik
• dr.sc. Zvonimir Šostar, ravnatelj NZZJZ Andrija Štampar
• dr.sc. Maja Kolar, DEMETER International
Danijel Koletić, osnivač Apriori World komunikacija
• prof.dr.sc. Ivica Kisić, Agronomski fakultet
• mr.sc. Dijana Posavec, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera
• Predstavnik ministarstva poljoprivrede

Ulaz na sva predavanja, radionice i koncerte je besplatan.

Više o ovom događaju pratite na https://centar-rudolf-steiner.com/

1.hrvatski_dani_biodinamike2_copy59948.jpg