telling.jpgMetamedij u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija (Umjetnička akademija u Splitu) od 12. do 17. kolovoza u Društvenom centru Rojc u Puli organizira besplatnu radionicu spekulativnog dizajna pod nazivom ''Telling the Time: A Speculation in Designing Hybrid-Languages of Time''. Radionica će se održati pod vodstvom mentora Teda Hunta, uz gostujuće predavanje medijskog umjetnika Hrvoja Hiršla. Rok za prijavu je 21. srpnja.

Tema ovogodišnje radionice je kritičko promišljanje o postojećim jezicima i tehnologijama kojima se služimo kako bismo razumjeli i mjerili vrijeme. Radionica će se održati u sklopu Media Mediterranea 21 festivala kojemu je tematska okosnica jezik i komunikacija, što će polaznicima omogućiti sudjelovanje u programu i praćenje festivalskih sadržaja.

Radionica je namijenjena mladim studentima, mladim stručnjacima i umjetnicima iz područja dizajna, novih medija, IT-a, lingvistike, književnosti i kreativnog pisanja, filozofije, sociologije, antropologije itd.
Radni jezik radionice je engleski.

Na kraju radionice polaznici će imati priliku javno predstaviti radove i moguće scenarije na Media Mediterranea 21 festivalu u Puli. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a polaznicima će biti osiguran smještaj za vrijeme trajanja radionice. Troškove hrane i puta polaznici snose sami.

Prijaviti se možete ovdje.

Rok za prijavu je 21. srpanj 2019. godine. Broj sudionika je ograničen. Za dodatna pitanja možete se javiti na mail kontakt.radionice@gmail.com.