Ideja

create_the_change.jpg

Natječaj Udruge Breza na temu: Održivi razvoj i migracije

Udruga za rad s mladima Breza raspisuje natječaj za najbolje suvremeno umjetničko djelo iz područja likovne i primijenjene umjetnosti na temu održivog razvoja i migracije, namijenjen afirmiranim i neafirmiranim autorima svih generacija, uključujući i studente. Rok za prijave je 31. svibnja.
710x480_prijava.jpg

NATJEČAJ DORF 2019

Natječaj za 13.Festival glazbenih dokumentaraca DORF otvoren je do 1. svibnja. Najdugovječniji regionalni festival glazbenih dokumentaraca ce se odrzati u kolovozu u Vinkovcima.
natjecaj_za_djecje_literarne_radove.jpg

Natječaj za dječje literarne radove

Centar za kulturu Trešnjevka je u sklopu 12. Festivala dječje knjige raspisao natječaj za literarne radove i poziva svu djecu na sudjelovanje. Na natječaj pod nazivom Knjiga nije hrana, ali je poslastica! može se prijaviti samo jedan rad, i to pjesma ili kratka priča koja dosad nije objavljena. Rok za prijavu je 25. travnja.
vestigium3.jpg

Natječaj za male inicijative/udruge

Udruga Vestigium poziva suvoditeljice i suvoditelje inicijativa, udruga ili one koji to tek žele postati da se dođu inspirirati svjetskim tranzicijskim pokretom - pokret u kojem se okupljaju pojedinci i zajedno grade male održive zajednice, koje djelujući lokalno na globalne svjetske probleme. Cilj je upoznati se, inspirirati i družiti, učiti, povezati se te zajednički budžetirati aktivnosti postojećih i budućih inicijativa. Prijave do 15. ožujka.
femi.png

Kreativni kritički laboratorij - Zašto feminizam?

Centar za ženske studije i Akademija dramske umjetnosti objavljuju poziv studenticama i studentima Sveučilišta u Zagrebu za upis izvannastavnog obrazovnog modula Kreativni kritički laboratorij: Zašto feminizam? koji će biti realiziran utorkom i četvrtkom, u periodu od 18.4. do 16.5., u Centru za ženske studije (Dolac 8). Polaznicama i polaznicima za sudjelovanje u programu bit će dodijeljeno 2 ECTS boda za izvannastavnu aktivnost. Prijave do 30. ožujka.
pressrelease3.jpg

Poziv na sudjelovanje // Drava Art Biennale 2019

Drava Art Biennale 2019. isprepliće i produbljuje dosadašnje (uvijek aktualne) teme vode kao osnovnog ljudskog prava i javnog dobra te vode u kontekstu javnog prostora grada istraživanjem dubljih slojeva i stavljanjem fokusa na odnos vode i razvoja industrije koja neupitno utječe na preobrazbu urbanističke slike gradova. Prijave do 31. svibnja.
Foto: Petar Santini

ZMAG | Velika razmjena sjemena u Zagrebu

U subotu, 9. ožujka od 10 do 14 sati, u coworking prostoru HUB385 (Petračićeva ul. 6) u Zagrebu održat će se velika ZMAG-ova razmjena sjemena koja će okupiti više od deset sjemenara.
unnamed_24.jpg

Stipendiranje mladih književnih kritičara/ki

Povodom Četvrtog internacionalnog festivala književnosti Bookstan, koji će se održati od 3. do 6. srpnja ove godine, izdavačka kuća Buybook dodjeljuje dvadeset stipendija za edukativno-kritičku radionicu. Tema ovogodišnje radionice je Književna kolumna, a vrijeme održavanja je od 30.lipnja do 6. srpnja. Prijave do 1. travnja.
proljetna_bicpopka_foto.jpg

Biciklopopravljaonica Split - poziv volonterima

Biciklopopravljaonica Split poziva sve zainteresirane volontere da im se priključe u aktivnostima u sklopu kojih besplatno prenose znanje i vještine uklanjanja kvarova na biciklima. Nova prilika za besplatni popravak, druženje, učenje i volontiranje je u subotu, 2. ožujka, od 17 do 20 sati u Klubu Zona (Jerina 1, Šperun).