setaliste_koprivnica.jpgUređena javna šetnica protezat će se cijelim tokom potoka kroz grad: od bazena Cerine pa sve do eko-vrtova na kraju Špoljarske ulice. Riječ je o važnom doprinosu javnom prostoru Koprivnice, a time i kvaliteti života u gradu.

Inicijativa za formiranje javne šetnice uz potok pokrenuta je 2016. godine u sklopu srednjoškolske aktivističke grupe Plus za Koprivnicu  Gimnazije Fran Galović. U gimnazijsku aktivističku grupu volonterski su se uključili učenici tadašnjih trećih razreda, u sklopu projekta Grad na drugi pogled udruge Punkt.

Radom grupe mentorirao je Saša Šimpraga, voditelj zagrebačke platforme 1postozagrad koja se volonterski bavi poboljšanjima javnog prostora Zagreba i javnim dobrima.

Grupa je organizirana u suradnji s profesoricom Katarinom Horvat s Gimazije Fran Galović i to kao proširenje nastavnih sadržaja iz sociologije.

Grad na drugi pogled, uz umjetničku produkciju i edukaciju, promovira i aktivizam kao jedan od najvažnijih segmenata projekta, a mladi sudionici i sudionice uče o kulturi prostora, građanskom angažmanu i mogućnostima uključivanja u demokratke procese kako bi poboljšali svoju okolinu i društvo.

Kratki video nastao za potebe zagovaračke kampanje za uređenje šetnice pogledajte ovdje.

Ključne riječi: javni prostor, koprivnica
<
Vezane vijesti