Predloženo "uređenje" Trga žrtava fašizma, Foto: A.K.Predloženo "uređenje" Trga žrtava fašizma, Foto: A.K.Na tematskoj sjednici Odbora za prostorno uređenje Skupštine Grada Zagreba, koja je jučer započela prezentacijom projekta na samom Trgu žrtava fašizma, donesen je zaključak o hitnoj obustavi radova na trgu dok se ne provede javna i stručna rasprava, analizira sva dokumentacija i provedu konzultacije s Vijećem gradske četvrti Donji grad.

Na manjem stolu pokraj ulaza u Meštrovićev paviljon na Trgu žrtava fašizma jučer je izložena dokumentacija vezana za projekt "uređenja" trga. Zainteresirani građani i građanke, ali i zastupnici u Skupštini u svega dvadesetak minuta, koliko je trajalo strpljenje predsjednika Odbora Tomislava Jonjića, mogli su "proletjeti" kroz taj strogo čuvani, a navodno "stalno dostupni", projekt arhitektice Loredane Stunić iz studija Elle.

Nakon kratkog obilaska gradilišta i mnogo postavljenih pitanja, koja su većinom ostala neodgovorena, sjednica se nastavila u prostorijama Skupštine gdje su zastupnici su nastavili s traženjem odgovora na raznorazne dubioze vezane za projekt, a prvenstveno na pitanje – zašto nije proveden javni arhitektonsko-urbanistički natječaj. Unatoč mantri o "posjedovanju svih potrebnih dozvola" i to je pitanje ostalo na razini interpretacije propisa. U konačnici je s 3 glasa za, 1 protiv i 1 suzdržanim donesen zaključak o hitnoj obustavi radova na trgu dok se ne provede javna i stručna rasprava te se sada čeka potez gradske uprave.

<
Vezane vijesti