Politika

Foto: Pixabay

Svi su oni isti

Sažeta "ekspertiza": Biti će mala izlaznost. Ljude ne zanima politika. Svi su oni isti.
Foto: Pixabay

Referendumska deratizacija

Je li počela referendumska deratizacija političkog i društvenog kokošinjca Bijedne Naše?
Foto: T.G.

Lisičja narav hrvatske politike

Mirsad Tokača predstavio je u Zagrebu Bosanski atlas ratnih zločina. Kada bude kompletiran, Atlas će sadržavati poimenični popis 95.940 ljudi smrtno stradalih u ratnim zbivanjima, te pregled "incidenata" prema mjestu izvršenja i karakteru zločina. "Hrvatska je vodila agresivni rat na teritoriju Bosne i Hercegovine. Hrvatska politika poražena je u Bosni, a poražena je i Hrvatska vojska", istaknuo je Tokača. "Neistinita je priča da Hrvatska nije dijelila Bosnu. Da nije bilo tako, ja bih ostao glavni tajnik HDZ-a", ustvrdio je na predstavljanju Stjepan Mesić.
Foto: Pixabay

Mediji i izbori

EU izbori se tresu od straha: hoće li ih birači ignorirati do razine nelegitimnosti?
Foto: HDZ

Strava u HDZ-u

Je li u HDZ-u odzvonilo Milijanu Brkiću nadimkom Vaso, kojeg progone udbaški duhovi?
Foto: ytb-prtsc

Kineska uskrsnica

Kineska uskrnica - šarena laž iz premijer-ministarskih, predeuroizbornih farbanja tunela.
Foto: T.O.

Žrtva (ni)je žrtva

Travanjske kolone iskrene sućuti, ali i licemjerja i prljavog politikantstva ne prestaju.
Foto: Srednja.hr / H-Alter

Sanacija SC-a: Ima li kraja?

Postoje opravdane sumnje na netransparentno trošenje gotovo 160 milijuna kuna koji su iz Državnog proračuna preko MZO-a transferirani SC-u u razdoblju od 2013. do 2017. godine, što nam potvrđuje više izvora iz SC-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Novci uplaćeni za sanaciju tijekom mandata zadnjih pet ministara znanosti i obrazovanja potrošeni su pritom bez ikakvog plana, a SC je još uvijek u sanaciji. Sređivanje SC-a značilo bi da i HDZ i SDP, a i druge stranke, gube prostor u kojem je lako manipulirati i preko kojeg se može namirivati apetit stranačkih aparata.
Foto: WIkimedia

Anatomija doktorata

Obrazloženje za dodjelu počasnog doktorata Bandiću je to što je gradskim novcem financirao gradnju premale zgrade na pogrešnoj lokaciji, koja je zbog kompleksnih akustičkih zahtjeva i lošeg planiranja koštala puno više nego što je trebala i za čije održavanje Sveučilištu nedostaju sredstva. Suludo, stihijski, skandalozno i sramotno, dakle potpuno u skladu s načinom na koji rektor Boras upravlja Sveučilištem, a Bandić Zagrebom.