Novac

sozialmarie.png

Objavljen je natječaj SozialMarie za 2021.

Otvoren je 17. po redu natječaj SozialMarie – Prize for Social Innovation, jednu od najstarijih i najuglednijih europskih nagrada za društvene inovacije. Provodite li projekt koji se hvata u koštac s aktualnim društvenim izazovima i pritom primjenjuje inovativna rješenja? Prijavite se do 19. siječnja 2021.
kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy64331.jpg

Grad Zagreb: Sufinanciranje medija

Grad Zagreb je objavio poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za sufinanciranje proizvodnje i objave programskih sadržaja u elektroničkim publikacijama za 2020.
ina_zeleni_pojas.jpg

Otvorene prijave za Zeleni pojas 2020.

Sedmu godinu zaredom INA pokreće natječaj za sufinanciranje ekoloških projekata. Natječaj je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj koji svoje ideje i projekte mogu prijaviti do 16. listopada u ponoć.
inovacije_acf.jpeg

Otvoren je poziv za projekte sektorskih inovacija

Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj je otvorio i treći poziv za financijske podrške. Riječ je o pozivu za projekte sektorskih inovacija usmjerenom na strateški orijentirane partnerske akcije koje pružaju rješenja na različite strukturne izazove u hrvatskom civilnom sektoru. Poziv je otvoren do 26. listopada.
zaklada77_copy31221.jpg

Nacionalna zaklada raspisala četiri natječaja za dodjelu institucionalnih podrški udrugama

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je četiri natječaja za dodjelu institucionalnih podrški udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, udrugama iz Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj i udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini. Rok za prijavu je 16. rujna.
kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy40172.jpg

Sufinanciranje provedbe projekata udruga ugovorenih iz programa EU

Grad Zagreb je objavio Javni poziv za sufinanciranje provedbe projekata udruga ugovorenih iz programa Europske unije, fondova Europske unije i inozemnih fondova za 2020. Javni poziv otvoren je do 15. studenoga 2020. odnosno do iskorištenja sredstava osiguranih u proračunu Grada Zagreba u okviru razdjela nadležnih gradskih upravnih tijela.
fondzaaktivnegradjane.jpg

Ad-hoc akcijski projekti

Zaklada Slagalica je u okviru Fonda za aktivno građanstvo za Republiku Hrvatsku objavila Poziv za ad-hoc akcijske projekte. Rok za podnošenje projektnih prijedloga: trajno otvoreni Poziv do 24. kolovoza 2023. ili do iskorištenja sredstava.
potpora_novinarima_hnd_snh.jpg

Potpore za novinare, fotoreportere i snimatelje koji su ostali bez angažmana

Ministarstvo kulture donijelo je Odluku o potpori honorarnim medijskim radnicima kojima je zbog epidemije bolesti COVID-a 19 otkazana suradnja, odnosno kojima je onemogućen redovan rad, stoji u odluci Ministarstva koja je rezultat razgovora s predstavnicima Hrvatskog novinarskog društva, Sindikata novinara Hrvatske i Agencije za elektroničke medije.