Ideja

hkp.png

Nagrada Dijana Klarić

Nagrada Dijana Klarić dodjeljuje se u pet kategorija: najbolji putopis, najbolja putopisna fotografija, najbolji putopisni film, najbolji projekt i putnik godine. Prijave do 1. travnja.
sff.jpg

Otvorene prijave za Star Film Fest 2019.

Međunarodni filmski festival, Star Film Fest, doživit će svoje šesto izdanje! Festival će se održati od 29. do 31. kolovoza u Sisku. Za dobar program potrebni su nam i dobri filmovi, stoga ovim putem proglašavamo prijave za natjecateljski dio programa otvorenima! Prijave traju do 15. svibnja.
distune.png

Let’s Talk About Music

Let’s Talk About Music novi je edukativno-koncertni program Distune promotiona koji u svojoj prvoj epizodi ima za cilj potaknuti i privući na veći angažman zainteresirane u glazbenoj kulturi. Kroz četiri edukativna modula polaznici će dobiti osnove organiziranja, promocije, dizajna i tehničke produkcije. Svaki je modul zamišljen kao interaktivno učenje, koje će voditi gosti predavači iz nabrojanih područja. Prijave do 2. veljače.
dox_logo_negativ_copy74464.jpg

ZagrebDox 2019. - natječaj za volontere

Petnaesto izdanje festivala dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 24. veljače do 3. ožujka. Kao i dosadašnjih godina, traže ljubitelje filma i druženja koji su spremni na 5-6 sati dnevno postati dio ZagrebDox tima. Natječaj je otvoren do 7. veljače.
predavanja_naslovna.jpg

Javni poziv za besplatna vrtlarska predavanja

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom kreće s organizacijom seta ovogodišnjih proljetnih predavanja. Posjetit će nekoliko mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja. Otvoren je poziv organizatorima predavanja (udruge, knjižnice, institucije i sl.) koji bi željeli ugostiti predavanje - potrebno je slijediti nekoliko jednostavnih uputa i besplatna vrtlarska predavanja stižu u vaš grad. Prijave do 5. veljače.
ceu.jpeg

Prijave za pune stipendije na Central European University u Beču

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European University-a (CEU) za Hrvatsku, objavljuje natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2019./20. Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja, zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove. Prijave do 31. siječnja.
biber.png

Biber03 - konkurs za kratku priču

Otvoren je treći regionalni konkurs za kratku priču - Biber. Prva dva konkursa Biber bila su na temu pomirenja, a ovaj put je tema proširena. Pozivaju se autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku da pošalju svoje priče. Poziv se odnosi na afirmirane, kao i na one koji nisu do sada objavljivali. Prijave do 10. lipnja.
unnamed_17.jpg

Politička škola za umjetnike - prijava

Želiš kroz umjetnost govoriti o društvenim problemima? Iskustvo ti govori kako je ideja "svijeta umjetnosti" kao zasebne sfere, odvojene od društva, puka fraza? Zanima te doznati više o konceptu autonomije umjetnosti, umjetničkog genija ili talenta? Kreće novo izdanje Političke škole za umjetnike (i sve zainteresirane). Strukturirana je u 4 trodnevne sesije (vikendom) uz pozvane izlagače, a održava se od 1. ožujka do 19. svibnja. Prijave do 5. veljače.
unnamed_16.jpg

Natječaj za kustose za sudjelovanje na CreArt seminaru

Otvoren je natječaj za 25 kustosa ili umjetnika iz CreArt mreže za sudjelovanje na seminaru pod nazivom Između javnog i privatnog – dobre kustoske prakse, koji će se održati u Genovi (Italija), u Duždevoj palači od 21. do 23. ožujka. Rok za prijave je 15. veljače.
question_mark_1872634_1920.jpg

Nagrada Višnja Machiedo za književnu esejistiku

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejistièko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2017. do 15. prosinca 2018. godine. Knjige (5 primjeraka) se šalju na adresu Hrvatskog PEN centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), a rok za predaju je 31. siječnja (u slučaju dostave na adresu – od 9 do 14 sati).