logo_oskar.pngVolonterski centar Zagreb dodijelio je sedmi po redu Volonterski Oskar, nagradu za zagrebačkog volontera/ku godine. Nagrada je dodijeljena Anki Juričić (77), dugogodišnjoj volonterki Doma za starije osobe Trešnjevka, koja se volonterskim radom bavi se oko 35 godina, a iza nje je više od 150 korisnika domova i osoba s posebnim potrebama kojima je pomagala.

Svečana dodjela nagrade održana je jučer u Staroj gradskoj vijećnici.

"Ovaj današnji dan nazvali smo Danom zahvalnosti svim volonterima grada Zagreba, a najveće hvala upućujemo našim finalistima: Dori, Tomislavu i Anki", poručila je izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb, Jela Prgić Znika.

Nakon kratkog obraćanja troje finalista natječaja, Anki Juričić dodijeljena je nagrada Volonterski Oskar za 2015. kao volonterki s najvećim brojem glasova građana.

Juričić je najstarija volonterka Doma za starije osobe Trešnjevka, gdje je u 2015. godini ostvarila oko 760 sati volontiranja. Samo u Domu volontira oko desetak godina. Svakodnevno je aktivno uključena u rad različitih grupa korisnika, gdje nesebično i neumorno animira, pomaže i "daje se" u radu sa starijima. 

Volontira jer želi pomagati onim najpotrebitijima, jer stvara nova prijateljstva i jer se i ona tako obogaćuje, neprestano razmišljajući da li je dovoljno napravila, i je li mogla više. Na pitanje Do kada planira volontirati?, Anka ima odgovor! "Dok bude potrebitih" – može, hoće i želi nesebično i s veseljem uz ostale volontere pomoći.

Anka Juričić: "Volontirat ću dok bude potrebitih" Anka Juričić: "Volontirat ću dok bude potrebitih"

Volonterski Oskar nagrada je za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini grada Zagreba, na godišnjoj osnovi. Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želi se istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Zagrebu.

Ključne riječi: volontiranje, Hrvatska
<
Vezane vijesti