Foto: ArhivaFoto: Arhiva"Zapanjujuća je očitost kojom Ćorićevo Ministarstvo ignorira presudu suda kojom je rješenje o prihvatljivosti za okoliš ovog zahvata proglašeno nezakonitim", izjavio je Enes Ćerimagić iz Zelene akcije.

Prošli tjedan objavljeno je da je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike 25. listopada 2017. godine ponovno izdalo rješenje o prihvatljivosti za okoliš izgradnje apartmanskog golf resorta na Srđu. Priopćenje Zelene akcije i inicijative Srđ je naš objavljujemo u cijelosti:

S obzirom da je tzv. investitor početkom rujna tužio Republiku Hrvatsku pred arbitražom u Washingtonu, gdje navodno traži odštetu od 500 milijuna eura, teško se oteti dojmu da je novo rješenje doneseno u atmosferi straha i pritiska.

"Novo rješenje temelji se na staroj studiji, doslovce ništa nije promijenjeno u odnosu na prethodni postupak. Zapanjujuća je očitost kojom Ćorićevo Ministarstvo ignorira presudu suda kojom je rješenje o prihvatljivosti za okoliš ovog zahvata proglašeno nezakonitim. Unatoč pritiscima kojima smo izloženi, mi za razliku od Vlade, nećemo popustiti i najavljujemo novu tužbu protiv ovog skandaloznog rješenja", izjavio je Enes Ćerimagić iz Zelene akcije.

"Arbitražom u Washingtonu stvara se nevjerojatan pritisak na institucije ove države i na sudstvo. Svatko razuman zaustavio bi svako postupanje u ovom slučaju dok se ne riješi arbitraža jer se u ovakvim okolnostima ne može očekivati objektivna odluka. Plenkoviću poručujemo da bi, umjesto 'skidanja gaća' pred tzv. investitorom, bilo bolje da ispita afere koje se vezuju uz ovaj projekt, poput slučaja sumnjivog otkupa zemlje (afera Majčina dušica) i medijske napise o financiranju Sanaderove kćeri u Americi od strane investitorovog odvjetnika, da ne bi ponovo gledali scenarij s Inom", izjavio je Đuro Capor iz inicijative građana Srđ je naš.

Ključne riječi: zelena akcija, Dubrovnik, golf, Srđ je naš, Srđ
<
Vezane vijesti