Foto: Amjad ZaghirFoto: Amjad ZaghirDva dana nakon izbijanja koronavirusa u Betlehemu, Amjad Zaghir, vlasnik male tvornice obuće iz Hebrona, shvatio je da će Zapadnoj obali uskoro nedostajati zaštitne maske. Dao se u potragu za materijalima, zaposlio radnike_ce i preko noći pokrenuo jedinu tvornicu za proizvodnju maski na Zapadnoj obali, koja trenutno proizvodi između 7.000 i 9.000 maski dnevno.

Priču o Zaghiru donosi 972 Magazine, ističući kako ga Palestinci trenutno proglašavaju nacionalnim herojem. Iako je sama tvornica mala, postala je prva i jedina takve vrste djelatnosti u Palestini, a dnevno proizvodi između 7.000 i 9.000 maski

Zaghir je u početku mislio da bi maske mogao izrađivati s nekim materijalima koje koristi za izradu obuće. "Prišao sam svom prijatelju, ljekarniku i pitao ga koji se materijali koriste za izradu maski", prisjetio se Zaghir. "Objasnio je da je neprikladno ono što koristimo za izradu obuće i usmjerio me u pravom smjeru."

Zatim je u Hebronu danima tražio pravu tkaninu i naišao na dobavljača koji je materijal kupio iz Turske prije godinu dana, ali ga je ostavio neiskorištenim, jer je jeftinije uvesti maske iz Kine, nego ih proizvoditi u Hebronu. Zaghir je kupio tkaninu za koju je njegov prijatelj ljekarnik potvrdio da je dobar materijal - i tako je krenula proizvodnja.

Iako je sama tvornica mala, postala je prva i jedina takve vrste djelatnosti u Palestini, a dnevno proizvodi između 7.000 i 9.000 maski.

<
Vezane vijesti