hrff.jpg16. izdanje Human Rights Film Festivala održava se od 2. do 9. prosinca u Zagrebu (kina Europa i Tuškanac) i Rijeci (Art-kino Croatia) te predstavlja raznolik i uzbudljiv program, promovirajući kulturu ljudskih prava. Filmski program uključuje četrdesetak igranih i dokumentarnih naslova, a publika će imati priliku premijerno pogledati neke od najzanimljivijih umjetničkih filmova godine među kojima se nalazi impresivan broj filmova autora i autorica iz Hrvatske i regije.
Festival se otvara u nedjelju 2. prosinca u 20 sati u Kinu Europa hrvatskim premijerama najnovijih filmova Gorana Devića i Jean-Luc Godarda, a prikazat će se i najnoviji filmovi Želimira Žilnika, Claire Denis, Igora Bezinovića, Claudea Lanzmanna, Damira Čučića, Apichatponga Weerasethakula, Ivana Salatića, Ane Hušman i mnogih drugih. 
 
HRFF ima zadovoljstvo ove godine po prvi put ugostiti te uživo predstaviti aktivističko-umjetničku skupinu Pussy Riot, koja će u utorak 3.12 u Kinu Tuškanac izvesti svjetsku premijeru svog performansa Riot Days u potpuno novom aranžmanu i s novom postavom. Ulaznice po cijeni od 75 kuna su u prodaji putem entrio.hr, na dan koncerta ulaznica će iznositi 95 kuna. 
 
Raspored možete pogledati OVDJE.
Ključne riječi: HRFF
< >
Vezane vijesti