Foto: WikipediaFoto: WikipediaO haiku poeziji Vladimir Devidé, matematičar i japanolog, vrsni poznavatelj i ljubitelj haiku poezije piše: "Haiku poezija rasterećena je patetike, ne poznaje cinizam, u njoj nema preuveličavanja niti umanjivanja važnosti onoga o čemu se govori. Sve je važno, bilo veliko ili malo, obično ili neobično. Sve ima svoje mjesto, svoj trenutak." Drugačiji pogled na vijesti i događaje oko nas kroz haiku za H-Alter ispisuje Mun Tzu (opreka umjetniku ratovanja Sunu), s željom da nas usmjeri prema neciničnoj svevažnosti svakodnevice.

O haiku poeziji Vladimir Devidé, matematičar i japanolog, vrsni poznavatelj i ljubitelj haiku poezije piše: "Haiku poezija rasterećena je patetike, ne poznaje cinizam, u njoj nema preuveličavanja niti umanjivanja važnosti onoga o čemu se govori. Sve je važno, bilo veliko ili malo, obično ili neobično. Sve ima svoje mjesto, svoj trenutak."

Drugačiji pogled na vijesti i događaje oko nas kroz haiku za H-Alter ispisuje Mun Tzu (opreka umjetniku ratovanja Sunu), s željom da nas usmjeri prema neciničnoj svevažnosti svakodnevice. Prijašnje haikue Mun Tzua pročitajte ovdje.

 

Kroz zelenilo
Kraj sestara Baković
Na matineju

 

Kino Europa je zatvoreno, jedan živi kulturni centar ugašen. Ali ne znači da ne možemo sanjati (dapače, morali bismo).

 

iznad kužine
di je baba spavala
– apartman 3A

 

Obilježje hrvatske obale, više od mora i sunca, postaje apartmanizacija i betonizacija. Društvo proizvodi prostor, a zauzvrat prostor proizvodi društvo, kaže Dafne Berc.

 

Gle – roza slamka
napuštena u travi
neuništiva

 

Prema novom istraživanju, svaka osoba tjedno unese oko 2000 komadića plastike u svoje tijelo, što na mjesečnoj razini doseže 21 gram, a godišnje 250 grama. Ako ne želimo svakodnevno konzumirati plastiku, moramo prestati proizvoditi milijune tona plastičnih proizvoda, koji naposljetku dugotrajno završavaju u našem okolišu.
Foto: Pixabay Foto: Pixabay

 

strah, gnjev i tugu
ispuštamo prstima
na mali ekran

 

Posljednjih godina više je istraživanja ukazalo na povezanost pretjeranog korištenja društvenih mreža i osjećaja nezadovoljstva, čak i depresije. Ističe se kako je ključno da pojedinci razviju svijest o tome na koji način trenutno koriste društvene medije i s kakvom motivacijom, zbog čega uopće.

 

miris roštilja
stotinjak muškaraca
zvuk rafala, smijeh

 

Posjedovanje oružja je jedno od najspornijih pitanja u Sjedinjenim Američkim Državama. Svakim masovnim ubojstvom otvaraju se nove polemike oko zabrana i promjena zakona, ali u međuvremenu - traju sajmovi pištolja u Oklahomi, a dobar izbor naoružanja može se pronaći u svakom većem shopping centru.
Ključne riječi: zagreb, turizam, nasilje, umjetnost, kultura, vijesti, haiku
<
Vezane vijesti