Foto: BooksaFoto: BooksaNovac prikupljen u crowdfunding kampanji potrošen je na novo ozvučenje, novi znak na pročelju i ugradnju klima uređaja, javljaju iz Kluba Booksa.

Krajem prošle godine 138 donatora iz Hrvatske i inozemstva uplatilo je novac za crowdfunding kampanju koju je pokrenuo zagrebački književni klub Booksa. Na ovaj se korak Booksa odlučila jer iz redovnih sredstava nisu mogli platiti poboljšanje ozvučenja, ugradnju klima uređaja i zamjenu starog i dotrajalog znaka na pročelju kluba.

Nakon tri mjeseca, prikupljeni novac potrošen je upravo za ono za što je bio i namijenjen, kažu u Booksi. Nabavili su novi miks-pult, mikrofone i monitore potrebne za nastavak glazbenog programa Škrabica na kojem nastupaju mladi i još neafirmirani kantautori. Problem vrućine i zagušljivosti koji im je otežavao održavanje književnih tribina i putopisnih predavanja u ljetnim mjesecima sad je riješen jer su ugradili dva klima uređaja.

Sa zamjenom starog znaka na pročelju kažu kako su imali sreće, jer su im se krajem kampanje javili agencija Brigada i tvrtka Nova Forma i ponudili da im besplatno izrade i postave novi znak. Novac koji su tom donacijom uštedjeli potrošit će da na ljeto okreče klub i obnove podove.

booksa2.jpg

Ovaj novi znak iznad ulaza u klub postavljen je jučer, ali za nas je sve suprotno od prvoaprilske šale. Velika podrška koju smo dobili od donatora kampanje i od stotina naših članova, suradnika i prijatelja puno nam znači. Ne samo zato jer je konkretna financijska pomoć, nego i zato što je u svemu ovome ojačala atmosfera zajedništva i taj "zajedno smo jači" duh, a to u ovim vremenima koja su nam svima teška jako puno vrijedi, naglašavaju u Booksi. Moguće da smo se ljudima već popeli na vrh glave, ali svejedno kažemo opet – hvala svima, dodaju.

Do kraja ove godine u Booksi planiraju nastaviti s književnim događanjima na kojima će ugostiti poznata domaća i strana literarna imena, putopisnim predavanjima, koncertima, radionicama, a od noviteta najavljuju književnu tribinu koja će se baviti žanrovskom književnošću i pop kulturom i slušaonu ploča nedjeljom. Na festivalu Revija malih književnosti kojeg Booksa organizira u listopadu ugostit će mlade autore iz Litve, Estonije i Latvije.

Ključne riječi: Booksa
<
Vezane vijesti