Foto: CMSFoto: CMSZvucima nacionalne himne Somalije, Abdala i Ahmed uveli su posjetitelje u predavanje o njihovoj rodnoj zemlji Somaliji. Predavanje je organizirano u suradnji s Klubom volontera Centra za mirovne studije (KVOC) u sklopu manifestacije 3. Tjedni IZBJEGLICAma!

U svojem izlaganju u Booksi gosti predavači upoznali su prisutne s geografskim obilježjima njihove zemlje uz kratki osvrt na povijest. U jednosatnom predavanju dotakli su se teme somalijske kulture s posebnim naglaskom na običaje sklapanja brakova, izgradnje kuća i brige za stoku. Kao glavne probleme života u Somaliji izdvojili su nedostatak visokog obrazovanja i općenito manjak osjećaja sigurnosti.

Upravo zbog sigurnosnih razloga došli su u Hrvatsku u potrazi za mirom i normalnim životom te su to i našli. Kako kažu, za njih je Hrvatska druga domovina, u kojoj se osjećaju dobrodošlo i sigurno.

 Na kraju su prisutne počastili izvedbom tradicionalnog plesa u koji su se uključile njihove obitelji koje su ih došle podržati na njihovom prvom predavanju o njihovoj domovini Somaliji.

<
Vezane vijesti