Foto: BooksaFoto: BooksaPrikupljeno je i više od očekivanog iznosa, točnije 6,706 dolara, za promjenu ozvučenja, ugradnju klima uređaja i promjenu derutnog znaka na pročelju.

Zagrebački književni klub Booksa prije mjesec je dana pokrenuo crowdfunding kampanju s ciljem da se prikupi šest tisuća dolara za obnovu kluba odnosno za promjenu ozvučenja, ugradnju klima uređaja i promjenu derutnog znaka na pročelju. Kampanja je završila ovaj petak a prikupljeno je i više od očekivanog iznosa, točnije 6,706 dolara.

Kampanja je pokrenuta na Indiegogo platformi, a u nju se online uključilo 138 donatora iz Hrvatske, SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Austrije, Francuske, Norveške, Srbije, Italije i Njemačke. No ovaj broj donatora nije konačan jer je mnogo Booksinih simpatizera, članova, gostiju, suradnika, kolega, prijatelja sudjelovalo tako što su donirali novac na brojnim obljetničkim događanjima u klubu tijekom prosinca a što su sredstva koja su također uplaćena u Indiegogo kampanju.

"Ovo nije mogao biti ljepši završetak proslave desetog rođendana Bookse koja je trajala cijeli prosinac i ujedno odličan početak nove godine", kažu u Booksi. Uz zahvale svima koji su sudjelovali, dodaju i kako im jako puno znači ogromna podrška koju su dobili, jer je jako puno ljudi pomoglo na razne načine – osim financijski, mnogi su se uključili i širenjem informacija o kampanji, ili poklanjanjem slobodnog vremena i usluga, a što cijeloj inicijativi daje dodatnu vrijednost. "Pokrenuti ovakvu kampanju i dotjerati je uspješno do kraja nije baš ni lagano ni jednostavno kako se na prvi pogled može činiti. No sigurno je da se isplati ne samo u financijskom nego i u ljudskom smislu jer podrška znači puno ma u kojem obliku bila. Nadamo se da smo uspjeli ohrabriti i ostale da pokušaju, a ako nekome zatreba savjet ili ima pitanja rado ćemo pomoći", zaključuju u Booksi.

Ključne riječi: Booksa, crowdfunding
<
Vezane vijesti