plavitelefon.pngPlavom telefonu, prvoj i najstarijoj liniji pomoći u Hrvatskoj, prijeti gašenje zbog nedostatka financijskih sredstva. Zbog toga su pokrenuli crowdfunding kampanju čiji je cilj sakupiti sredstva za nastavak rada što uključuje rad Linije pomoći, savjetovališta Otvorena vrata i ostalih projekta koji djeluju u sklopu Udruge.

Plavi telefon je linija pomoći namijenjena za djecu mlade i odrasle, a prvi puta je zazvonila 2. rujna 1991. godine u jeku Domovinskog rata. Od tada do danas primljeno je više od 125.000 poziva i spašeno je na desetke života. Plavi telefon je to uspio uz pomoć više od 600 volontera koji su bili dostupni svima čak 65 tisuća radnih sati. Također putem raznih projekata usluge Plavog telefona koristilo je više od 14.000 djece, ali i više od 3.000 roditelja, sve to potpuno besplatno.

Zbog povećanog broja poziva i izvanrednih okolnosti, pandemije virusa COVID-19 i nedavnog potresa u Zagrebu, radno vrijeme Linije pomoći je produženo na svih 7 dana u tjednu, od 9 do 20 h. U skladu s trenutnim potrebama u planu je i implementacija online sučelja putem kojeg će se korisnici moći javljati i putem SMS-a i WhatsApp-a.

"Problemi s kojima se Plavi telefon već neko vrijeme susreće su nedostatak financijskih sredstava, zbog čega nam je početkom prvog tromjesečja 2020. godine prijetilo gašenje. No uz pomoć donacija i volontera cijelu priču nastojimo održati i dalje. Pribavljanje financijske podrške za funkcioniranje postaje sve teže dobiti od strane tradicionalnih izvora (ministarstva, Grad Zagreb itd.) ili je ona nedostatna unatoč dugogodišnjoj prisutnosti i prepoznatljivosti Plavog telefona na nacionalnoj razini. Iz navedenih razloga u srijedu 7.5.2020. pokrenuli smo donacijsku crowdfunding kampanju.

Budući da želimo nastaviti s radom, do kraja 2020. godine potrebno nam je 120.000 kuna odnosno 20.000 kuna mjesečno u što ulaze plaće voditelja Udruge i voditelja ureda, režijski troškovi, najam prostora, knjigovodstvene usluge i financiranje nekih od projekta koji djeluju u sklopu Udruge. Sva sredstva prikupljena iznad navedenog iznosa koristili bismo u sljedećoj godini za rad Udruge.

I zato je sada, nakon gotovo 30 godina kontinuiranog rada i nesebičnog pomaganja, Plavom telefonu potrebna pomoć kako bi nastavio sa radom i dalje besplatno pružao usluge svojim korisnicima", priopćili su.

Donirati za spas Plavog telefona može se OVDJE.

plavi_telefon_potpis_platforma_copy64174.png
Ključne riječi: crowdfunding, Plavi telefon
<
Vezane vijesti