Kultura

Scena iz filma Proces Orsona Wellesa snimljena ispred Geršićeve zgrade

Motel Trogir: Obilazak višestambene zgrade arhitekta Ive Geršića

Projekt Motel Trogir u sklopu obilazaka pojedinačno zaštićenih kulturnih dobara RH izgrađenih u drugoj polovici 20. stoljeća, u subotu, 13. lipnja, organizira obilazak jedne od dvije višestambene zgrade arhitekta Ive Geršića iz 1950-ih na križanju Držićeve i Ulice grada Vukovara u Zagrebu.
rijeka2020_copy41688.jpg

Dan europskih susjeda 2020.

Na Dan europskih susjeda, u petak, 29. svibnja, iz svih 27 susjedstava Rijeke - Europske prijestolnice kulture putovat će digitalne razglednice s porukama o prijateljstvu, novim stečenim iskustvima u zemljama Europske unije i o temama koje su europskim susjedstvima zajedničke.
lado_max.jpg

Koncert Ansambla LADO u parku Maksimir

Nakon stanke uzrokovane koronavirusom, Ansambl LADO vraća se svojoj publici vokalno-instrumentalnim koncertom "Mi nosimo zelen venčec“ koji će se u suradnji s Javnom ustanovom - Maksimir održati 3. lipnja na Maloj pozornici kod Glavnog ulaza u park Maksimir s početkom u 19 sati.
monsterclass.jpg

Monsterclass s Danom Budisavljević

Gošća Monsterclassa koji se održava u petak, 29. svibnja, u 20 h je redateljica Dana Budisavljević. Razgovor će se održati online, a moći će mu se pristupiti preko FB stranice Kinokluba Zagreb.
koncertzabaru.png

Koncert za Baru

Na Facebook stranici Močvare se 17. svibnja u 21 sat održava online koncert posvećen Ivici Baričeviću - Bari!