Kultura

Foto: We who are about to (Joanna Russ)

Čitalačka grupa: Mjenjolici s Urana

Galerija Miroslav Kraljević poziva na čitalačku grupu u kojoj će se u travnju razgovarati o SF romanima 'Ljudi bez ičega' Ursule K. Le Guin i 'We Who Are About To' Joane Russ. Mjenjolici će se sastajati jednom mjesečno putem unaprijed dogovorenog kanala. Prvi sastanak grupe predviđen je za 28. travnja.
Klasa optimist

Factumentarci vol. 2: Nove raznovrsne inspirativne priče dostupne online!

Factum, produkcijska kuća nezavisnog dokumentarnog filma nastavlja aktivnost otvaranja svojih dokumentarnih naslova publici u doba izolacije. U narednim danima uz kôd OSTANIDOMA bit će dostupno pet raznovrsnih filmova za gledanje online: od osobnih inspirativnih autorskih priča sve do događaja i pojava koji su obilježili domaću povijest.
feminizam_za_sve.jpg

Feminizam je za sve

Što je feminizam danas? Koji su njegovi suvremeni zahtjevi, a koja su mu ograničenja? Zašto nam je potreban i je li nam, u ovom trenutku u povijesti, potrebniji nego ikad? Kako se feminizam prilagodio novom, tehnološkom dobu? Ovo su samo neka od pitanja na koje će odgovore ponuditi sudionice festivala FEMINIZAM JE ZA SVE, četverodnevnog festivala koji se održava će od 8. do 11. ožujka u Uraniji - prostoru kreacije (Kvaternikov trg 3/3, Zagreb).
diawara.jpg

Fatoumata Diawara premijerno u Hrvatskoj

Kraljica nove afričke glazbe Fatoumata Diawara po prvi put u Hrvatskoj! Ova svestrana kantautorica, glumica i aktivistica sprema veliki spektakl u petak, 22. svibnja, u Boogaloou!
zagreb_grad_umjetnica_ikona_web.jpg

Zagreb, grad umjetnica

Umjetnički paviljon u Zagrebu izložbenu sezonu započinje izložbom Zagreb, grad umjetnica / Djela hrvatskih umjetnica od kraja 19. do 21. stoljeća (6. veljače – 14. travnja). Izložba se priređuje u povodu predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije, kao i u čast Zagrebu, glavnom gradu Republike Hrvatske, iz kojega će Vlada RH predsjedati Vijećem EU.
Kries

Kries u Boogaloou/ ODGOĐENO

Kries je prije dvije godine imao svoj sad već kultni nastup u rasprodanom zagrebačkom Boogaloou što im je ujedno bio i najveći solo koncert u dosadašnjem djelovanju, a na isto se mjesto vraćaju ovaj put u društvu svojih dragih kolega iz benda Veja. Za novo ekstatično iskustvo u rokovnike ili pametne mobitele valja pribilježiti subotu, 27. ožujka.