ebanka_logo.jpgZadruga za etično financiranje osvojila je drugu nagradu u konkurenciji za najbolji projekt u kolaborativnoj ekonomiji u organizaciji Zadružnog saveza Europe (Cooperatives Europe), za projekt osnivanja etične banke u Hrvatskoj.

Cilj natjecanja #MyCoopStory je promocija najboljih projekata zadružne i kolaborativne ekonomije. Nagrađeni dobivaju šansu povećati svoju umreženost na najvećem zadružnom okupljanju u Francuskoj, sljedeći tjedan u Parizu, povodom proslave 70. obljetnice donošenja Zakona o zadrugama. Tom će prilikom biti predstavljeni inovativni projekti: prvoplasirani Scity.coop/Ridygo čiji je nositelj na natjecanju Francuz Arnaud Delcasse, Zadruga za etično financiranje koju predstavlja Ivan Kardum i trećerangirani talijanski projekt Boschi Vivi čija je nositeljica Anselma Lovens.

"Kolaborativna ekonomija vruća je tema ove godine i nastavlja doprinositi društvu svojim brojnim inovacijama. Zadružni startupovi, aktivni u kolaborativnoj ekonomiji, konstantno rastu i donose u sektor demokratsko upravljanje, ekonomiju fokusiranu na čovjeka i vrijednosti. Želimo predstaviti najbolje primjere koje nude europski zadrugari na ovom području", najavili su uoči manifestacije iz Zadružnog saveza Europe koji je ove godine iznimno, impresioniran raznolikošću prijavljenih projekata, umjesto jedne nagrade, odlučio dodijeliti tri.

"Zadruga za etično financiranje je evidentno izvanredan projekt koji primjenjuje zadružne vrijednosti i principe kolaborativne ekonomije te pokazuje utjecaj koji etično bankarstvo ima u Europi. Počašćeni smo što vam možemo objaviti da ste dobitnik druge nagrade na natjecanju #MyCoopStory", stoji u obavijesti Zadružnog saveza Europe.

Ključne riječi: zadruge, etična banka
<
Vezane vijesti