Foto: M.K.Foto: M.K.Dijeli se 47 parcela površine 50 m2 građanima u svrhu proizvodnje hrane, povrća i jagodastog voća, začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe.

Grad Zagreb raspisao je novi natječaj za dodjelu parcela u gradskim vrtovima. Ovaj put na raspolaganju je 47 parcela površine po 50 m2 na dvije lokacije, 32 na području Gradske četvrti Novi Zagreb - Zapad, na lokaciji Mrkšina ulica i 15 na području Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, na lokaciji Ulica I. gardijske brigade Tigrovi.

Vrtne parcele daju se na korištenje na vrijeme od dvije godine bez naknade, s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara, napominju iz Grada.

Pravo podnošenja zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele ima osoba s prebivalištem na području Grada Zagreba koja nema u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište, a na natječaj se može javiti samo jedna osoba iz kućanstva. Parcele će se dijeliti sustavom bodovanja, a bodovi se ostvaruju na temelju više socijalnih kriterija, poput statusa umirovljenika i slično.

Više 

aem_copy23267.jpg Članak je objavljen u sklopu projekta 'U dnevnom ritmu' koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

Ključne riječi: urbano vrtlarenje
<
Vezane vijesti