zelenakosarica_sisak.jpgU Sisku žele omogućiti korisnicima zajamčene minimalne naknade uzgoj voća i povrća za vlastite potrebe te na taj način poboljšati njihov socioekonomski status, a osobama s invaliditetom kroz aktivnosti vrtlarenja omogućiti unaprjeđenje motoričkih, senzoričkih, kognitivnih i psihosocijalnih vještina. Uključite se donacijama!

Omogućiti korisnicima zajamčene minimalne naknade uzgoj voća i povrća za vlastite potrebe te na taj način poboljšati njihov socioekonomski status, a osobama s invaliditetom kroz aktivnosti vrtlarenja omogućiti unaprjeđenje motoričkih, senzoričkih, kognitivnih i psihosocijalnih vještina, plan je Službe socijalnih programa Grada Siska pri Gradskom društvu Crvenog križa Sisak. Oni u suradnji s Društvom za socijalnu ekologiju Zeleno Zlato i Udrugom osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije pokreću projekt Zelena košarica – projekt socijalnog osnaživanja i uključivanja korisnika zajamčene minimalne naknade i osoba s invaliditetom kroz koji se želi i promovirati urbane vrtove, ekološki uzgoj hrane, razvijati volonterizam i širiti volonterska mreža.

"Kako se navedeni korisnici projekta nalaze se u riziku socijalne isključenosti ovaj element međusobnog druženja s poticanjem pomagačkog ozračja i razvijanja prijateljstva značajno doprinosi poboljšanju kvalitete života i ublažavanju depresije, dok dodir s prirodom kroz vrtlarenje zasigurno utječe na psihičko zdravlje pojedinca smanjenjem doživljaja stresa i jačanje osjećaja samokontrole", napominju iz Crvenog križa Sisak te pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže.

Pomoći možete i donacijom vrtlarskog pribora (motike, grablje, štihače i sl.), vrtlarskog materijala (kante za zalijevanje, organsko gnojivo, zemlja i posude za uzgoj sadnica i sl.), kao i sjemena i sadnica povrća i voća te drvenog materijala koji bi omogućio izgradnju klupa, stolaca, manjeg skladišnog prostora i kompostišta.

Za sve dodatne informacije možete se javiti koordinatorici projekta Mireli Mihaljević (voditeljici Službe socijalnih programa Grada Siska pri GDCK Sisak) osobnim dolaskom u prostorije GDCK Sisak ili na telefon 099 497 34 31, e-mail mirela.gdck.sisak@gmail.hr, kao i putem Facebook stranice.

Ključne riječi: sisak, urbano vrtlarenje
<
Vezane vijesti