Foto: BiovrtFoto: BiovrtSilvija Kolar-Fodor, biovrtlarka i predsjednica udruge Biovrt - u skladu s prirodom, ovih je dana izdala svoju prvu knjigu o vrtlarenju Vrtlarenje u skladu s prirodom.

U ovoj knjizi sažeto je njeno bogato iskustvo biovrtlarenja koje već godinama nesebično dijeli vrtlarskoj zajednici preko web stranice www.biovrt.com, na predavanjima i radionicama diljem Hrvatske.

Na 176 stranica knjige bogate fotografijama i savjetima saznati ćete mnoge tajne biovrtlarenja koje će vam olakšati uzgoj zdrave hrane za sebe i svoju obitelj. Izdavač knjige je Konekta.

Od djevojčice koja je satima lutala po šumi, Silvija je postala žena koja punim plućima živi svoju misiju – biovrtlarenje. Upravo je znatiželja crvić koji ju je godinama tjerao na promatranje, istraživanje, kombiniranje i zapisivanje svih procesa koji su se događali na njenom vrtlarskom putu. Veseli nas što će vrtlari početnici imati prilike pročitati ovu knjigu i učiti o tlu i vrtlarenju na način koji će im donijeti obilje zdrave hrane, a istovremeno biti lišeni pritiska okoline i straha da "u vrtu neće uzgojiti ništa ako ne pošpricaju otrovima".

raspored_predavanja_i_predstavljanja.jpg

Knjiga je namijenjena i početnicima u vrtlarenju kako bi se čim lakše upoznali s osnovama biljaka i organskih tehnika, ali i iskusnim vrtlarima koji žele proširiti svoje vrtlarske vidike.

"Vrtlarenje u skladu s prirodom" daje nam fantastičan uvid u funkcioniranje prirode i nas samih. Uči nas činiti sve suprotno od onoga što nas je društvo do sada učilo – uči nas kako usporiti, promatrati, istražiti, ne skakati u panici na pojavu jedne bubice ili mrlje na povrću te kako uz puno povjerenje pustiti prirodi da za nas odradi većinu posla na vrtu.

Takvo vrtlarenje nam daje nemjerljivu radost, a prije svega daje nam mogućnost da uzgojimo strpljivije, zahvalnije i zdravije - sebe.

Knjiga se može nabaviti na besplatnim proljetnim predavanjima i predstavljanjima knjige koje će se održati u 31 gradu diljem Hrvatske. Popis termina i gradova nađite ovdje.

Isto tako, možete je naručiti od autorice putem online narudžbenice na https://goo.gl/4hCoEM

<
Vezane vijesti