Foto: Ytb PrtScrFoto: Ytb PrtScrSuočavamo se s velikim krizama današnjeg vremena - s ekonomskom krizom, klimatskim promjenama te poskupljenjem, a i mogućim nestašicama fosilnih goriva. Kako prijeći u post-fosilno društvo?

Na predavanju "Tranzicija u post-fosilno društvo" koje je u sklopu ovogodišnjeg Eko -seminara Zelene akcije održala Gordana Dragičević, aktivistica Parkticipacije i ZMAG-a, govorilo se o raspoloživim količinama fosilnih goriva, o nekonvencionalnim metodama ekstrakcije i njihovom utjecaju na okoliš te o povećanju cijena energenata, ali veći dio posvetit ćemo mogućim rješenjima i kako u takvoj situaciji reorganizirati naše društvo.

"Odgovori na krizu su u lokalizaciji (umjesto globalizacije) u proizvodnji energije i hrane te lokalnoj alternativnoj ekonomiji, koja će biti ili prinudna - zbog povećanja cijena gotovo svega, ili ćemo je mi proaktivno izgraditi. Inspirativan primjeri praktičnih tranzicijskih inicijativa u svijetu i kod nas, od besplatnih popravljaona i razmjena vještina, do lokalnih valuta i urbanih vrtova, pokazuju kako stvarati održivu zajednicu upravo ovdje gdje već živimo", naglasila je Dragičević. Pogledajte snimku cijelog predavanja!

Ključne riječi: tranzicija, tranzicijski pokret
<
Vezane vijesti