Foto: Davor Puklavec/PIXSELLFoto: Davor Puklavec/PIXSELL"Otvaranjem Gradskog vrta u Samoboru pružili smo našim građanima mogućnost obrade zemljišta i time ih potaknuli na zdraviji način života. Prvenstveno smo vodili računa o socijalnim kriterijima, kako bi i ovom mjerom pomogli građanima kojima je to potrebno", izjavio je gradonačelnik Krešo Beljak prilikom jučerašnje svečanosti otvorenja vrtova.

Grad Samobor se pridružio sada već podužem nizu hrvatskih gradova koji imaju urbane gradske vrtove. Na području bivše vojarne Taborec Grad je, naime, građanima ustupio na besplatno korištenje 27 vrtnih gredica.

"Otvaranjem Gradskog vrta u Samoboru pružili smo našim građanima mogućnost obrade zemljišta i time ih potaknuli na zdraviji način života. Prvenstveno smo vodili računa o socijalnim kriterijima, kako bi i ovom mjerom pomogli građanima kojima je to potrebno", izjavio je gradonačelnik Krešo Beljak prilikom jučerašnje svečanosti otvorenja vrtova.

Gradski vrt na mjestu bivše vojarne samo je jedan od niza projekata kojima se bivšoj vojarni želi dati novi društveni značaj. Tako se danas ovdje nalazi zgrada Policijske postaje, dječji vrtić, zgrada Energometana i prostori udruga.

"Za potrebe građana uređeni su i sportski tereni, a uskoro se kreće s uređenjem Centra za mlade i zgrade Javne vatrogasne postrojbe. Urbani vrtovi dat će dodatni sadržaj ovom prostoru koji je u kratkom vremenu iz potpuno zapuštenog postao jedna od žila kucavica Grada Samobora", pohvalio se gradonačelnik.

Uz pomoć samoborskog Komunalca i sponzora u vrtu su pripremljene gredice, postavljanje klupe za odmor, uređene su staze, cvjetnjak i okoliš.

U vrtne aktivnosti već su uključena i djeca iz eko-vrtića Grigor Vitez koja su zasadila cvjetne gredice.

 

aem_copy61595.jpg Članak je objavljen u sklopu projekta 'U dnevnom ritmu' koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

Ključne riječi: urbano vrtlarenje, degrowth
<
Vezane vijesti