Novi terminal zagrebačkog aerodroma, Izvor: Poslovni.hrNovi terminal zagrebačkog aerodroma, Izvor: Poslovni.hrZoran Milanović nije ništa naučio iz poraza Ive Josipovića na predsjedničkim izborima.

Zoran Milanović nije ništa naučio iz poraza Ive Josipovića na predsjedničkim izborima. Političar bez stava i političar koji se ne obraća svojem političkom tijelu, a pokušava se dodvoriti tuđem radi minimalno dvije greške. Prvo, odbija vlastito biračko tijelo i srozava mu se u očima, dok biračko tijelo koje pokušava dobiti za sebe s podsmjehom konstatira da je njihova politička opcija "bila oduvijek u pravu", pa čemu ju onda mijenjati. Odavno sam prestao tražiti logiku u potezima SDP-a i Zorana Milanovića, baš kao što nema nikakve logike u posljednjem biseru kojeg je izvalio Zoran Milanović da Franjo Tuđman nema prikladan trg u Zagrebu. To je apsolutno netočna tvrdnja, jer s obzirom na ostavštinu Franje Tuđmana, prazna ledina je plastično točan prikaz njegovog nasljedstva.

Današnja situacija u Hrvatskoj je upravo ostavština Franje Tuđmana i njegove stranke, koja je i sudski proglašena zločinačkom organizacijom. Stranka je to koja je, glumeći lažnu ljubav prema Hrvatskoj i ljudima Hrvatske, ovu zemlju u potpunosti upropastila. Postavila je nakaradni model gospodarstva, priuštila nam pljačku neviđenih razmjera iz koje je na površinu isplivalo 260 ekstremno bogatih ljudi. Ostali su ili dio tog sustava gdje tih 260 jede meso a oni ližu kosti, ili roblje na rubu egzistencije koje očajnički pokušava preživjeti ili pobjeći što dalje od ove zemlje. Naravno, to isto roblje, tih 90% ove zemlje, sustavno pljačkaju porezima, nametima i izmišljenim taksama koje služe za njihov lagodan život.

Sve proizvodne pogone koje je mogao Franjo Tuđman, kao i njegova dodvornička svita, rasprodao je za kikiriki dok su oni koji su u tim tvornicama radili ginuli po ratištima koje je taj Tuđman razgledavao.

Franjo Tuđman je devedesetih dovukao iz svijeta najgore probisvijete i postavio ih na razna mjesta koja su oni koristili da bi imali plaće od 150 000 kn, da bi bili vječni direktori poduzeća koje je taj Franjo Tuđman poklonio stranim vlasnicima. Sve proizvodne pogone koje je mogao Franjo Tuđman, kao i njegova dodvornička svita, rasprodao je za kikiriki dok su oni koji su u tim tvornicama radili ginuli po ratištima koje je taj Tuđman razgledavao. Uživao je u svojoj ulozi dok su oko njega trčkarali "bodyguardi" s antišok prekrivačem po zgarištima razrušenih gradova. U vrijeme kada je izgovarao "Sretan sam da mi žena nije Židovka ni Srpkinja" (F.T. travanj 1990, predizborni skup HDZ-a u Dubravi), mržnja koju je iz sebe siktao govorila je kamo idemo, ali "teško" je to bilo u to doba vidjeti. Bilo je jasno da Tuđman nosi rat, mržnju, devastaciju i propast za sve koji žive u ovoj zemlji, osim za uski krug svite Banskih dvora i Pantovčaka. Bilo je jasno jer je s druge strane bio još i gori širitelj mržnje Slobodan Milošević, lik s kojim se Tuđman sastao bezbroj puta, lik s kojim se Franjo Tuđman i u najgore ratne dane telefonom razgovarao na dnevnoj bazi. Razgovarali su usred rata stotinama puta.... koliko su se puta telefonski razgovarali Winston Churchill i Hitler? Nisu nikada razgovarali. 

Dan nakon izjave Zorana Milanovića o jadnom Tuđmanu i njegovoj zagrebačkoj ledini, izlazi HDZ (ta stranka za koju samo čekamo da bude zabranjena nakon što sudska presuda gdje je HDZ definirana kao zločinačka organizacija bude proglašena pravomoćnom) - s inicijativom da Pleso - aerodrom pokraj Zagreba bude nazvan po Franji Tuđmanu. Baš eto slučajno visoki dužnosnici SDP-a prihvaćaju tu inicijativu i u velikoj ljubavi te dvije sestrinske stranke rođena je inicijativa o aerodromu "dr. Franjo Tuđman".

Ima logike.....da ironija bude veća. Jednu od najpoznatijih i antologijskih izjava koju je dao Franjo Tuđman prenesena je uživo upravo s aerodroma Pleso.

Tako je u studenom 1999. godine na povratku s liječenja u SAD-u Tuđman, između ostaloga, izjavio:

"Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti. Ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima. Nećemo dopustiti onima koji se povezuju sa svim protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju, nego im se nude, ne samo da im se nude, nego im se prodaju za Judine škude."

Izjava je dana u bijesu jer je tadašnji ministar unutarnji poslova odbio silom rastjerati mirne prosvjede u Zagrebu. Prosvjede zbog gušenja slobode medija što je bila poslastica Franje Tuđmana. Bijes je bio toliki da je i danas vidljivo kako, usred dana, Franjo Tuđman svijetli od srdžbe. Upravo je ta izjava najbolje pokazala karakter Franje Tuđmana, ali vjerojatno i odredila mnoge stvari na budućem aerodromu "dr. Franjo Tuđman". Tako će, pretpostavljam, aerodrom biti podijeljen na sektore "Crni vrag", "Zeleni vrag" i "Žuti vrag". Valuta plaćanja na aerodromu biti će "judina škuda". Heliodrom, ako se sjete napraviti ga, nosit će ime "Mostar", a barem jedna pista nosit će ime Ivana Milasa. Odjel za pretres putnika nosit će ime "Dinamo". Povezivat će tako aerodrom "dr. Franjo Tuđman" Hrvatsku sa svijetom. To će biti ime koje pokazuje svu ironiju ove male napaćene zemlje gdje projektant sustava koji je duboko protunarodan veselo maše i ispraća one koji od tog sustava bježe. Onaj koji se zahvaljivao bogu da mu žena nije niti Srpkinja niti Židovka dočekivat će iste takve na dolasku u Hrvatsku.

Aerodrom Franje Tuđmana zapravo pokazuje kakvo je ovo društvo danas, jer nije u stanju vlastitim snagama i novcem izgraditi čak niti aerodrom.

Aerodrom Franje Tuđmana zapravo pokazuje kakvo je ovo društvo danas, jer nije u stanju vlastitim snagama i novcem izgraditi čak niti aerodrom. Taj isti aerodrom grade Francuzi, jer mi nemamo niti novaca, niti znanja, a nismo niti sposobni napraviti sami zračnu luku. Možda bi bilo dobro u paketu prilaznu cestu aerodromu nazvati alejom Mate Bobana, jer Gojko Šušak svoju aveniju već ima. Tako bi se taksi stajalište moglo nazvati "Stajalište Muniba Suljića", a restoran u sklopu aerodroma "dr. Miroslav Kutle". Na kraju moram priznati da aerodrom "dr. Franjo Tuđman" možda i najbolje prikazuje svima u kakvu zemlju dolaze, pa od tog naziva prikladnijeg trenutno i nema. Zamislite da dolazite u Hrvatsku i slijećete na aerodrom Slavoljuba Penkale koji je prvi Hrvat konstruktor zrakoplova ili da se novi terminal zove u čast Fausta Vrančića, izumitelja padobrana ali i autora višejezičnog rječnika, čime bi istaknuli jedno globalno relevatno ime, a ne lokalnog autokrata. No, to bi bilo dovođenje putnika u zabludu. Pomislili bi da dolaze u civiliziranu zemlju koja je ponosna na velikog izumitelja. Pomislili bi da dolaze u zemlju znanja i ljubitelja povijesti...nema smisla, zar ne? Jer što danas bolje opisuje Hrvatsku od čovjeka koji nije priznavao rezultate izbora u Zagrebu, koji je sanjao o Hrvatskoj u čijem su sastavu dijelovi Bosne i Hercegovina, inače međunarodno priznate susjedne države. Što bolje opisuje Hrvatsku danas od Franje Tuđmana koji je sanjao stališe, bogate obitelji koje vode Hrvatsku i koji se s prijezirom, pa i upotrebom sile, odnosio prema svima koji su se usudili reći i napisati nešto protiv te etnički čiste, opljačkane i nakaradne vizije onoga što mi danas, na našu žalost, živimo.

Zato "stoka sitnog zuba" i "stališi" mogu zajedno i složno mahati s aerodroma "dr. Franjo Tuđman". Jedni mašu sretno jer su uspjeli skupiti "judine škude" i kupiti kartu za bijeg iz vizije Franje Tuđmana, a drugi jer im je tako dobro u viziji "stališa" u kojoj uspješno parazitiraju i u koju se uvijek tako sretni vraćaju o državnom trošku. Pomirba je to....

Ključne riječi: Franjo Tuđman
<
Vezane vijesti