strucno_burza_prtscr.jpgKoliko se mladih zaposlilo nakon korištenja mjere stručnog osposobljavanja, koji je socijalni profil korisnika, samo su neka pitanja istraživanja o najkorištenijoj mjeri za zapošljavanje mladih.

Od 2012. godine, mjera je namijenjena svim nezaposlenim osobama koje imaju manje od godinu dana radnog iskustva u struci, a osnovna joj je namjera pružiti korisnicima privremeno radno iskustvo kako bi im se povećale šanse za kasnije zapošljavanje. 

Kroz prilog nas vodi Dora Levačić, autorica istraživanja navedene mjere te nam otkriva dio rezultata: koliko se mladih zaposlilo nakon korištenja mjere, koji je socijalni profil korisnika te na koji način se mladi mogu uzdržavati s 1600 odnosno 2400 kuna. Također, za mišljenje o mjeri pitali smo i studente kojima tek predstoji potraga za poslom na nemilosrdnom tržištu rada.

Istraživanje je provedeno u okviru projekta Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID) Expanding the field of cooperation among civil society organizations in Croatia uz financijsku podršku fondacije Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe.

Ključne riječi: mladi, nezaposlenost
<
Vezane vijesti