Ilustracija: H-AlterIlustracija: H-AlterU manje od tjedan dana H-Alterova novogodišnja kampanja: Crowdfunding za Tanju Belobrajdić! postigla je svoj cilj, prikupivši 43 tisuće kuna, koje je uplatilo gotovo 300 ljudi. Sudski postupak čiji ishod je bio dosad najozbiljnija prijetnja H-Alterovu postojanju u petnaest godina rada, ipak neće dovesti do našeg gašenja. Zahvaljujući svima vama, kaznu ćemo platiti i nastavljamo pisati. S posebnom radošću – upravo o stvarima o kojima bi ovo društvo htjelo šutjeti.

Podsjetimo, Udruzi za nezavisnu medijsku kulturu, nakladniku H-Altera, uručena je uoči Badnjaka pravomoćna presuda Županijskog suda u Splitu kojom nam se nalaže da spisateljici i bivšoj pripadnici HV-a Tanji Belobrajdić platimo 30 tisuća kuna kao naknadu za duševne boli, k tome još 6.328 kuna na ime naknade za sudske troškove. I sve to u svega petnaest dana.Vjerujemo kako uspjeh ove kampanje, osim kao vjetar u leđa H-Alteru, služi i kao znak ohrabrenja i uvažavanja rada neprofitnih medija općenito

Kako taj novac jednostavno nemamo tj. nismo imali, pokrenuli smo kampanju za prikupljanje sredstava od čitatelja i čitateljica. U šest dana kampanje, prikupili smo, što preko direktnih uplata na račun, što preko GoGetFunding kampanje, 43 tisuće kuna, koje je uplatilo gotovo 300 ljudi.

Od srca najveća hvala svim našim čitateljicama i čitateljima koji su donirali novac, slali poruke podrške, širili riječ. Zbog svih vas H-Alter, ali i ostali programi Udruge za nezavisnu medijsku kulturu, u 2020. godini nastavljaju dalje s radom.

Želimo se zahvaliti i svim domaćim i regionalnim udrugama, inicijativama i portalima koji su na razne načine podržali našu kampanju i pozvali na doniranje: Srpsko narodno vijeće, Zelena akcija, Radnička prava, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, CROSOL, Forum.tm, Mreža antifašistkinja Zagreba, Crol.hr, Booksa, Drugo more, Iskorak, Kulturpunkt, Radnički portal, Novosti, Libela, Faktiv, Inicijativa mladih za ljudska prava, Kolektiv Hrana, a ne oružje, Vox Feminae, Slobodni Filozofski, Dokumentarni.net, Obrani pravo na izbor, Zbeletron, Strah od slobode, Istina je da će prikupljeni novac ići u novogodišnju kasu domoljubne spisateljice Tanje Belobrajdić, ali je također istina da je puno važnije da nije došlo do gašenja medija koji posljednjih 15 godina kritički piše i promišlja o ovome društvuCentar za mirovne studije, Udruga antifašista grada Korčule, Mreža mladih Hrvatske, Hrvatsko novinarsko društvo, Sindikat novinara Hrvatske, Radio Rojc, Dear refugees: Welcome to Croatia, Tacno.net, BHmagazin Portal, Kontrapress, Abraš Media, Lupiga.....

Veliko hvala i brojnim kolegama novinarima i novinarkama koji su solidarno uplatili novac, u situaciji kada je novinarstvo sve prekarnije i kada je velikom broju novinara i novinarki teško osigurati bazične uvjete za preživljavanje.

Vjerujemo kako uspjeh ove kampanje, osim kao vjetar u leđa H-Alteru, služi i kao znak ohrabrenja i uvažavanja rada neprofitnih medija općenito.

Istina je da će prikupljeni novac ići u novogodišnju kasu domoljubne spisateljice Tanje Belobrajdić, ali je također istina da je puno važnije da nije došlo do gašenja medija koji posljednjih 15 godina kritički piše i promišlja o ovome društvu. Drugim riječima – uplatili ste za Tanju da bismo i dalje (između ostalog) o Tanji mogli pisati.

Naša GoGetFunding kampanja ostaje otvorena još desetak dana, pa vas pozivamo da, ako i kako možete, uplatite i dalje za H-Alterov rad, s obzirom da nam nakon plaćanja ove kazne i dalje predstoji težak i izazovan financijski period početkom iduće godine. Sav "višak" sredstava utrošit ćemo za potrebe rada H-Altera.

Ključne riječi: Lora, civilne žrtve rata, belobrajdić
<
Vezane vijesti